Търсене

То е живо / It's Alive

Жанр : Ужаси
Режисьор : Джоузеф Руснак
Участват : Скай Бенет, Рафаел Коулман, Сигал Даймънт, Джек Элис, Ти Глейсър, Джеймс Мюрей, Бижу Филипс, Арки Аломар и др.
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 80 мин.

Резюме : Ленор напуска колежа, защото разбира, че е бременна. Нейните планове са да роди и да отгледа детето си в отдалечена дървена хижа заедно с Франк, нейния приятел архитект и баща на бебето. До тук всичко добре, но след месец се разбира, че зародишът е два пъти по – голям отколкото е нормално и се налага да роди чрез цезарово сечение. Но, това е възможно най – доброто, което ще й се случи от нещата, който й предстоят.

2012: Свръхнова / 2012: Supernova

Жанр : Екшън, Фантастика
Режисьор : Антъни Фанкхаузер
В ролите : Брайън Краус, Хедър МакКомб, Лондейл Теус, Стивън Блекхарт, Стивън Шнайдер, Стафорд Милс
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Свръхнова е звезда от Галактиката, която всеки момент ще избухне, а това ще доведе до фатални последици за Земята. Един Астрофизик е решен да опита да предотвърти това като използва космически щит, който да спре смъртоносната радиация да проникне в атмосферата на Земята.

Пинк / Pink

Жанр : Драма
Държава : Германия
Година : 2009
Времетраене : 82 минути

Резюме : Пинк е млада поетеса, която рецитира своите стихове на живо из цяла Германия. Тя е известна и щастлива в любовта. Трима кандидати се борят за ръката й. тя не взема нещата на сериозно и всичко й е като на шега и на късмет. Използва калкулатор, за да реши с кой от тримата да бъде. Както и да е в крайна сметка на третия път се оказва последният от тримата най – за нея. Три сватби – три развода – три сезона. Тя живее, за да изучава какво е любовта.

Край на играта / Endgame

Жанр : Трилър, Драма
Режисьор : Пийт Травис
Сценарист : Паула Милне
В ролите : Марк Стронг, Джони Лий Милър, Дерек Джейкъби, Киветел Ейофор, Уилям Хърт, Кларк Питърс и други
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 109 минути

Резюме : Режисьора Пит Травис филмира своя поглед върху политически покушения, Апартейдът и освобождаването на Нелсън Мандела от затвора.
Лентата проследява края на 80 – те години на миналия век и решаващ момент за ЮАР. Всичко свързано около президента Питер Бота, неговото управление и падане от власт. И освобождаването и заставането на чело на държавата на Нелсън Мандела.

Да създадеш г-н Идеален / Making Mr. Right

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Пол Фокс
В ролите : Дийн Кейн, Кристина Кокс, Дейвид Люис и др.
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 82 минути

Резюме : Нахъсана редакторка на списание се лови на бас с приятелката си, че може да преобрази един прост клошар така, че той да стане „Ерген на годината” за своето списание. Така и става намерен е обектът, който след намесата на куп професионалисти се превръща в един красив мъж. Освен това има уроци и по етикет. Но тя не е пресметнала, че може и да се влюби в творението си…

Кръвта на Съмар / Summer's Blood

Жанр : Ужаси, Трилър
Режисьор : Лий Димербри
В ролите : Ашли Грийн , Барбара Нивън, Питър Муни, Стивън Макхати, Петър Майкъл Дилън, Даниел Вид, Даниел Симпсън, Шон Тъкър, Пол Уитни
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 91 минути

Резюме : Тийнеджърката Summer (Ashley Greene, Twilight) търси изчезналият си баща и е на път да го открие. Тя има само едно доказателство - е писмо от провинциална община, наречена Massey. Тя отива там и по странни течения на обстоятелствата тя се запознава с Tom Hoxey (Peter Mooney, TV’s Falcon Beach). Те си допадат и той я кани на гости. Но това гости ще е ужасяващо за нея. Той я заключва в неговата “Човешката Градина”, заобиколена от растения, черепи и единствената й компания е едно момиче на прага на смъртта. Тя осъзнава, че Том е психично болен и трябва да го манипулира ако иска да живее.

27 Сватби / 27 Dresses

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Ан Флечър
В ролите : Едуард Бърнс, Катрин Хейгъл, Джеймс Марсдън, Малин Акерман, Джуди Гриър
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 107 мин.

Резюме : Джейн (Катрин Хейгъл) е добрата самарянка, грижи се всички други да са щастливи и пренебрегва собственото си щастие. Тя винаги е шаферка на всяка нейна приятелка, така че в гардероба й има 27 шаферски рокли. За една вечер тя успява да бъде на две сватби в Манхатън и Бруклин. Кевин (Джеймс Марсдън) е журналист, които я забелязва и решава да пише статия за нея, една жена пристрастена към сватбените церемонии.

Сатанинска паника / Satanic Panic

Жанр : Ужаси
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 80 минути

Резюме : Десет годишните близнаци тогава (1980г.) са отвлечени от сектантски членове – Тоби и Синди. За щастие Синди успява да избяга, но Тоби не успява. 25 години по – късно група приятели се веселят, карайки кану в малък град. Там попадат на въпросните сектанти служещи на Сатаната. Дали ще станат жертва и те, ще открият ли Тоби?

Метеорит: Път към унищожение / Meteor: Path to Destruction

Жанр : Екшън, Фантастика, Драма
Режисьор : Ърни Барбараш
В ролите : Кристофър Лойд, Стейси Кийч, Джейсън Алекзандър, Били Кембъл, Марла Соколоф, Ърни Хъдсън, Мими Майкълс и други
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 181 минути

Резюме : Земята е обречена – огромни космически обекти се сблъскват. Откъсналите се метеорите с голяма скорост летят към планетата ни. Няколко часа валят метеоритни дъждове. Ученият Дениъл Леман (Кристофър Лойд) и асистентката му Имоджин Онийл (Марла Соколоф) се опитват да спасят Земята заедно с д-р Читуйн (Джейсън Александър). Дали ще успеят да се справят със гравитационните закони и майката Вселена?

Жълт / Giallo

Жанр : Трилър, Ужаси, Криминален
Режисьор : Дарио Арженто
В ролите : Ейдриън Броуди, Емануел Сайгнер, Елса Патаки, Роберт Миано, Силвия Спрос
IMDB рейтинг : 5.0/10 (337 votes)
Държава : САЩ, Италия
Година : 2009
Времетраене : 92 минути

Резюме : Линда отива на гости на сестра си Селин в Торонто. Селин е известен модел, но тя изчезва и Линда отива в полицията при инспектор Енцо Аволфи, за да я открие. Неговите опасения са ужасяващи за Линда, той смята, че сестра й е станал жертва на убиец – садист и не е сред живите вече. Убиецът страда от рядка болест, заради която кожата му е жълта и това го разбират като откриват отвлечено японско момиче. Те са по стъпките му вече…

Майкъл Джексън: This is it

Жанр : Документален
Режисьор : Кени Ортега
В ролите : Майкъл Джексън
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 112 минути

Резюме : Всички фенове на поп иконата на всички времена ще имат възможност да проследят неговите години на професионално израстване. Негови репетиции за концерти, негови благотворителни начинания и т.н.

2012

Жанр : Драма, Екшън, Фантастика, Трилър
Режисьор : Роланд Емерих
В ролите : Джон Кюсак, Аманда Пийт, Оливър Плат, Томас МакКарти, Дани Глоувър, Чиуетел Еджиофор, Танди Нютън, Уди Харелсън
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 153 минути

Резюме : 2012 година е година, за която се знае, че на Земята ще има катаклизъм и светът ще свърши. За тази година говорят астролозите, нумерлозите, че дори и маите са я написали в техен календар.

През 2012 г. ще разберем всички.

Коледна песен / A Christmas Carol

Жанр : Анимация, Фентъзи
Режисьор : Робърт Земекис
В ролите : Джим Кери, Робин Райт Пен, Боб Хоскинс, Колин Фърт, Гари Олдман, Фей Мастерсън
IMDB рейтинг : 7.1/10 (1,228 votes)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 96 минути

Резюме : "Коледна песен" е една морална история за стария скъперник Ебенезър Скрудж. Той е стиснат лихвар посветил живота си на трупане на несметни богатства. Всичко това се променя и той е на път да получи изкупление на греховете си само за една нощ - по време на Коледа.Навръх празника, седем години след смъртта на бизнес партньорат му Джейкъб Марли, Скрудж игнорира святата вечер, благотворителността, та дори и поканата за вечеря от племеника си Фред. Точно тогава, той е посетен от призрака на Джейкъб, които му казва, че тази вечер, ще го навестят три призрака. Първият е призракът на отминалите коледи. С него, Скрудж се връща към някои от отминалите коледи и починалата си сестра Фан.

Dead Air / Мъртъв ефир

Жанр : Ужаси, Фантастика, Трилър
Режисьор : Корбин Бернсън
В ролите : Бил Мозли, Патриша Толман, Дейвид Москоу, Корбин Бернсън, Лари Дрейк, Дан Лаури, Жан Купър и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Радио водещ, който изпитва ужасът на животът си. Изпуска се неизвестен до сега газ от терористи в Лос Анджелис, който превръща хората в зомби. Логан предупреждава чрез радио предаването си хората, за да ги спаси.

9 / Девет

Жанр : Приключенски, Анимация, Фентъзи
Режисьор : Шейн Ейкър
В ролите : Дженифър Конъли, Илайджа Ууд, Криспин Глоувър, Джон Рейли, Кристофър Плъмър
Оценка в IMDB : 7.1/10 (8,659 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 79 минути

Резюме : Когато 9 - гласът на Илайджа Ууд, се събужда за първи път за живот, той открива ужасна истина – всички хора са изчезнали от света. Той успява да открие малка група - такива като него. Те заедно трябва да оцелеят в света на машините, които изтребват човешката раса и да я спасят от заличаване.

Моят единствен / My One and Only

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Ричърд Локрейн
Сценарист : Чарли Питърс
В ролите : Рене Зелуегър, Логан Лерман, Крис Нот, Кевин Бейкън, Дженифър Кристофър и др.
IMDB Рейтинг : 7.0/10 от 627 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 107 минути

Резюме : Филмът се развива през 50 –те години на миналия век в Ню Йорк. Където отегчената съпруга Ан Девъро (Renеe Zellweger) живее скучният си семеен живот със съпругът си Дени (Kevin Bacon) и двамата им сина. Животът й набира доста голяма скорост, когато хваща мъжът си в изневяра. Тогава тя изтегля всички пари от сметката си и си купува кадилак, с който започва обиколка из страната с двамата си синове. Целта й е да си намери нов – богат мъж, които да й осигури охолен и спокоен живот.

Шорти / Shorts

Жанр : Комедия, Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Робърт Родригес
В ролите : Лесли Ман, Кат Дениннгс, Джими Бенет, Джейк Шорт, Джеймс Спейдър, Уилям Мейс
IMDB рейтинг : 4.7/10 (798 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 89 минути

Резюме : Един човек господства над САЩ и това е г-н Блек, за него работят всички, които живеят в предградията Блек Фолс. Той е притежателна черната кутия, която е комуникационно средство и може да прави всичко.
Камък оцветен като дъга пада от небето и 11 годишният Тоуи Томпсън, го открива. Всеки, който го подържи има право на едно желание. Сега Тоуи трябва да спаси кварталът и всички да живеят свободно и без страх.

Помощник управителят / Management

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Стивън Белбър
В ролите : Стив Зан, Дженифър Анистън, Фред Уорд, Кимбърли Хауърд, Уди Харелсън, Дон Бърнс, Йоланда Суарес
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 93 минути

Резюме : Майк Креншоу (Стив Зан) и Сю Клаусен (Дженифър Анистън) се запознават случайно. И това запознанство ги отвежда далеч – обиколка из страната. Те флиртуват и се забавляват и искат най – накрая да открият щастието. Но Майк е мечтател, а Сю реалистка, която не разбира такива като Майк. Тя се връща при бившият си приятел, който обещава да спонсорира благотворителните кампании на Майк. Съвместната им работа помага да преоткрият себе си и да разберат, че трябва да са заедно.

Куросаги – Филмът / Kurosagi - The Movie

Жанр : Екшън, Криминален, Романтичен
Режисьор : Ясухару Иши
В ролите : Ямашита Томохиса като Куросаги, Хорикита Маки като Цурара Йошикава и др.
Държава : Япония
Година : 2008
Времетраене : 126 мин.

Резюме : Едно семейство се самоубива след като попада под натискът на професионален измамник. Но има оцелял и това е синът - Такеши Куросаки. Той се заклева да отмъсти за загубата на семейството си, като изтреби колкото може мошеници по света.

Наемни убийци / Assassins

Жанр : Екшън, Азиатски, Трилър
Държава : Хонконг
Година : 2009
Времетраене : 89 минути

Резюме : Наемен убиец убива мишените си, като прави така, че да изглежда като случайно произшествие. Но той умира от угризения за стореното от него и от тъга по изгубената си съпруга.
При една от неговите мисии негов партньор умира, той е убеден, че това нагласено и някой иска да премахне екипът му. Сега трябва да си пази гърба и да разбере кой иска смъртта му.

2022 Цунами / 2022 Tsunami

Жанр : Екшън, Драма, Азиатски
Държава : Тайланд
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : След цунамито през декември 2004 година в Тайланд и хилядите жертви и унищожени сгради, сега 18 години по – късно е завършена окончателно системата за предупреждения за цунамита под контрола на д – р Сиам. И той като много други семейства е загубил син в тази трагедия, който е оставил сама дъщеря. И д – р Сиам я е отгледал сам. Тя е станала доброволец в организация за защита на околната среда. Но, бедствието се завръща отново – огромна приливна вълна помита всичко, до което се добере.

Разяреният Феникс / Raging Phoenix

Жанр : Екшън, Азиатски
Държава : Тайланд
Година : 2009
Времетраене : 109 минути

Резюме : Дю е типичната вятърничава девойка, която те първа започва да се наслаждава на животът. Но нещата се обръщат, когато правят опит да я отвлекат. Но тя успява да избяга с помощта на Саним. И така животните им се преплитат и тя започва да изучва неговият боен стил "тайландски пиян бокс"- смесица от бойни изкуства и брейк танци. Целта и на двамата е да разбият престъпната организация замесена с нейното отвличане.

Джули и Джулия / Julie and Julia

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Нора Ефрон
В ролите : Мерил Стрийп, Ейми Адамс, Стенли Тучи, Крис Месина, Джейн Линч, Линда Емънд, Мери Лин Рейскъб и др.
IMDB рейтинг : 7.5/10 (6,554 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 123 минути

Резюме : Базиран на действителен случай. Филмът разглежда животът на Джули Пауъл (Ейми Адамс), която е депресирана служителка и поема една огромна кулинарна задача да направи 524 рецепти за 1 година по книгата на Джулия Чайлд (Мерил Стрийп) "Усъвършенстване изкуството на френската кухня". В това нейно начинание тя споделя опитът си в неин блог, който става доста известен сред кулинарните блогъри. Филмът разглежда и друга история – историята на самата авторка на кулинарната книга Джулия Чайлд. При нея сюжетът се върти около животът на съпругът й, който е бил дипломат и е разследван поради връзките си с комунистите

Огнена топка: Муай Тай забивки / Fireball

Жанр : Екшън, Драма, Криминален
Държава : Тайланд
Година : 2009
Времетраене : 93 минути

Резюме : Наскоро излязъл от затвора Тай, разбира че брат му – близнак (Тан) е в болница и е в кома от нараняване на главата. Разбира още, че той е събрал пари за неговото освобождаване от нелегалната си дейност. Нищо повече не му е ясно. Затова той решава да разнищи нещата и да отмъсти за брат си. Научава, че в града местните престъпни босове имат нова разновидност на баскетбола – особено жестока, в която е бил и брат му. Но , за да стигне до виновника за състоянието на брат си, трябва да се запише в тези мачове.

Данте 01 / Dante 01

Жанр : Трилър, Приключенски, Фантастика
Режисьор : Марк Каро
В ролите : Ламбърт Уилсън, Лин Дан Фам, Симона Месанеску, Доминик Пино, Бруно Лоше, Франсоа Левентал, Жералд Лароше, Франсоа Хаджи-Лазаро и други
IMDB рейтинг : 5.0/10 (1,727 votes)
Държава : Франция
Година : 2008
Времетраене : 83 минути

Резюме : Действието се развива в бъдещето и на края на Галактиката. "Данте 01" затворнически кораб за душевно болни, който има нов обитател. Този обитател е единственият оцелял след срещата си с мощна извънземна сила, която се е пренесла в него и трябва да бъде контролирана.

Земята на зомбитата / Zombieland

Жанр : Ужаси, Комедия
Режисьор : Рубен Флечър
Сценаристи : Пол Верник, Рет Рийс
В ролите : Джеси Айзенбърг, Уди Харелсън, Ема Стоун, Абигейл Бреслин, Бил Мъри и др.
IMDB Рейтинг : 8.2/10 от 23,882 гласа; Top 250: #185
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 84 минути

Резюме : Пародия на всички филми за зомбита. Кълъмбъс и Талахеси са главните герои. Кълъмбъс бяга от всичко, което го плаши, а Талахеси няма страхове от нищо и за нищо. Но те са заобиколени от зомбита и трябва да оцеляват заедно.

Смъртоносен противник / Law Abiding Citizen

Жанр : Драма, Трилър
Режисьор : Ф. Гари Грей
В ролите : Джейми Фокс, Джерард Бътлър, Кристин Стол, Майкъл Гембън, Майкъл Ърби, Виола Дейвис, Колм Мийни, Брус Макгил, Лесли Биб, Реджина Хол и други
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 108 минути

Резюме : Домът на едно обикновено семейство е обрана през деня. Майката и дъщерята са зверски убити. А бащата Клайд Шелтън (Джерард Бътлър) оцелява! По късно убийците са заловени, но единият получава по – лека присъда заради информация. Минава се време и спасилият се престъпник е намерен мъртъв.
Клайд Шелтън признава убийството и иска от прокурора да поправи вината си с несправедливите присъди на убийците на семейството му. Той е осъден, но избягва от пандиза и започва неговото отмъщение. В града има поредица не случайни убийства, и идва ред и на прокурора…

В търсене на Ерик / Looking for Eric

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Кен Лоуч
В Ролите : Стив Еветс, Ерик Кантона, Стивън Бишъп, Дилън Уилямс и др.
IMDb рейтинг - 7.4/10 (1,743 гласа)
Държава : Великобритания, Франция, Италия, Белгия, Испания
Година : 2009
Времетраене : 116 минути

Резюме : Ерик Бишоп остава сам с двамата си доведени синове и то тийнейджъри, които изобщо не го обичат. Това си е истинска криза за него. Той е пощальон, който работи в малък офис в Манчестър. И, за да изпадне в по – голяма криза бащата, се постарава единият син, който прави услуга на местен гангстер и скрива у тях пистолет.

Мастило / Ink

Жанр : Екшън, Фантастика
Режисьор : Джамин Уинанс
В ролите : Крис Кели, Джесика Дъфи, Куин Хъчър, Джереми Мейк
IMDB рейтинг : 7.2/10 (133 votes)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 106 минути

Резюме : когато заспим се появяват две сили. Едната има контрол над сънищата ни, за да може да контролира и така душите ни. Едната сила предоставя надежда и сила, чрез добри сънища; другата изпълва подсъзнанието с отчаяние, чрез кошмари. И така това е войната на сънищата и Джон(Крис Кели) и Ема(Куин Хънчар), баща и дъщеря, са въвлечени в нея.

Бавачката / The Rebound

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Барт Фрейндлих
В ролите : Катрин Зита-Джоунс, Джъстин Барта, Джон Шнайдер, Сам Робърдс, Стив Антонучи
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 97 минути

Резюме : Санди (Катрин Зита Джоунс) открива по много брутален за нея начин, че мъжът й изневерява – случайно попада на касета от семейната им колекцията, на която е документирана изневярата. И с дългогодишният и брак е приключено. На 40г. тя трябва да започне живота си от начало. Нов дом, нова работа, нова бавачка за децата и нови приятели. Дали ще намери отново любовта? И може ли да бъде отново щастлива?

Банковият обир / The Bank Job

Жанр : Екшън, Трилър, Криминален
Режисьор : Роджър Доналдсън
Продуцент : Чарлс Роувън, Стивън Часман
В ролите : Джейсън Стейтъм, Сафрън Бъроус, Даниел Мейс, Джеймс Фулкнер и др.
Държава : Великобритания
Година : 2008
Времетраене : 110 минути

Резюме : Годината е 1971 и лондонска банка е ограбена, като крадците взимат депозитни кутии с пари в кеш и бижута на стойност милиони паунди. Тези неща никога не са открити, както и крадците. Обирът е потулен от правителството, но защо? Какво е имало още в кутиите. Всичко води до мръсните тайни на Кралското семейство.

Обичам те, Бет Купър / I Love You, Beth Cooper

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Крис Кълъмбъс
В ролите : Хейдън Панетиер, Пол Ръст, Джак Карпентър, Лорън Сторм, Брендън Пени, Джош Емерсън
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 102 минути

Резюме : Денис Кувърман е отличен ученик, съвестен млад момък и загубеняк в очите на връстниците си. Защо? Защото освен ученето други радости не е изпитвал – да се прибере от дискотека 2 часа след вечерният му час, да прекали с алкохола , да шофира лудо, да си хване няколко момичета и т.н.
Но един ден животът му се променя точно в тази посока, която е пропуснал. И всичко това само, че е казал „Обичам те, Бет Купър”.

Приятелите На Дядо Коледа / Santa Buddies

Жанр : Семеен, Приключенски
Режисьор : Робърт Уинс
В ролите : Джордж Уенд, Кристофър Лойд, Дени Уудбърн, Пол Рей Майкъл, Тигън Крейг, Антън Ендрю, Астор Филд, Кейт Крис, Копола Патриция Кален и др.
Държава : САЩ, Канада
Година : 2009
Времетраене : 88 минути

Резюме : Дисни ще ви отведе в един свят, където малки кученца говорят. Една приказна приказка за Коледна вълшебна висулка на Северния полюс и как кутретата ще я спасят от топене.

5 долара на ден / 5 Dollars a Day

Жанр : Комедия
Режисьор : Нигел Коул
В ролите : Кристофър Уокън, Алесандро Нивола, Шарън Стоун, Аманда Пийт, Дин Кейн и други
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 97 минути

Резюме : Ричи(Алесандро Нивола) е измамник научил се на занаята от баща си Нат(Кристофър Уокън). Баща му излиза от пандиза и го взима на „екскурзия” из страната с кола. Но Ричи е сигурен, че това е поредният номер на баща му преди а узнае истинската причина за това пътуване.

Гоемон / Goemon

Жанр : Екшън, Драма
Режисьор : Казуаки Кириа
В ролите : Юсуке Егичи , Такао Осава, Риоко Хиросуе, Юни Канаме , Гори, Микиджиро Хира , Масато Ибу
Държава : Япония
Година : 2009
Времетраене : 128 минути

Резюме : Филмът е проектиран върху живота на Ишикава Гоемон, легендарен крадец от 16 век, който е крадял от богатите и е давал на бедните – също като Робин Худ.

Обирът на "Девицата" / The Maiden Heist

Жанр : Комедия, Криминален
Режисьор : Питър Хюит
В ролите : Морган Фрийман, Уилиам Х. Мейси, Кристофър Уолкън, Марсия Гай Арден, Уин Еверет, Роджър Дилингам Дж., Крсти Скот Кашман, Дезири Ейприъл Конъли
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Носителите на "Оскар" Морган Фрийман, Кристофър Уолкън, Марша Гай Хардън и номинирания за "Оскар" Уилям Мейси участват в тази криминална комедия.
Чарлз, Роджър и Джордж са охранители на много ценни картини. Но картините ще бъдат пренесени в друг музей и то в друг град. Огорчени че ще се разделят с любимите си произведения на изкуството те решават да ги подменят с фалшиви такива.
Но винаги има нещо, което трябва да обърка нещата и те да загрубеят.

Mери и Maкс / Mary and Max

Жанр : Анимация, Комедия, Драма
Режисьор : Адам Елиот
В ролите : Тони Колет, Филип Хофман, Ерик Бана, Бетани Уитмур и др.
Държава : Австралия
Година : 2009
Времетраене : 88 минути

Резюме : По действителен случай. Едно странно приятелство, което съществува само чрез писмата. Приятелство между 8 годишно момиче от Мелбърн и 44 годишен мъж от Ню Йорк.

Скептикът / The Skeptic

Жанр : Ужаси, Трилър
Режисьор : Тенисън Бардуел
Сценарист : Тенисън Бардуел
В ролите : Зоуи Салдана, Том Арноулд, Едуард Херман, Тим Дейли, Андреа Рот, Леа Коко, Сара Уивър, Стив Флечър, Джон Дж. Тейлър и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 89 минути

Резюме : Лелята на адвокатът реалист Браян Бекет умира по мистериозен начин. Той пренебрегва това, че са му казали, че нейният дом е обитаван от духове и се нанася в него. Скоро след това започват да се случват странни неща, които нямат логично обяснение. А след случките той започва да чува гласове. Той моли за помощ медиум, който му съобщава, че в този дом има много зловеща тайна. И тази тайна трябва да бъде разкрита. И така те тръгват по пътя към нейното разкриване.

Немилост / Disgrace

Жанр : Драма
Режисьор : Стив Джейкъбс
В ролите : Джон Малкович, Паула Арундел, Скот Купър, Джесика Хайнс
IMDB Оценка : 6.8/10 (594 votes)
Бюджет : $10,000,000
Държава : Австралия / Южна Африка
Година : 2008
Времетраене : 114 минути

Резюме : Филмът е създаден по романа на "Букър" Джон Максуел Кутси.
проф. Дейвид Лури се завихря в скандал след като връзката му с неговата студентка е разкрита. Така той е принуден да напусне университета. Той решава да отиде на гости на дъщеря си, там те стават жертви на нападение. Което допълнително и окончателно го отдалечава от заобикалящият го свят и от хората.

Убийствен пъзел VІ / Saw VІ

Жанр : Криминален, Трилър, Ужаси
Режисьор : Кевин Грютерт
Сценаристи : Маркъс Дънстан, Патрик Мелтън
В ролите : Тобин Бел, Костас Мандилор, Бетси Ръсел, Шоуни Смит, Керълайн Кейв, Джордж Нюбърн и др.
IMDB Рейтинг : 6.6/10 от 3,603 гласа
Държава : Канада, САЩ, Великобритания, Австралия
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Последния носител на завета на Пъзела е детектив Хофман прави доста капани, които нагаждат жертвите му като в началната сцена на петата част на филма. Но плановете му се оказват зле планирани и това води до разгадаването от ФБР на най – великия план на Пъзела, а той е съдържанието на кутията.

Човекът Отговор / The Answer Man

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Джон Хидман
В ролите : Джеф Даниелс, Лорън Греам, Лои Тейлър Пуци, Макс Антайсъл, Ричалд Барлоу и други
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Арлен Фабер (Джеф Даниелс) – автор на бестселъра "Аз и Господ" се изолира от обществото, като запазва личността си в пълна тайна. И всеки, който е прочел книгата му остава с убеждението, че той знае отговорите на всички въпроси поставени в произведението му. Животът на Арлен се променя на 180 градуса, когато среща самотната майка Елизабет(Лорън Греам).

Откъде идват бебетата / Partly Cloudy

Жанр : Анимация, Приключенски, Семеен
Режисьор : Питър Соон
С гласовете на : Тони Фусиле, Лори Ричардсън
Оценка в IMDB : 8.3/10 (2,131 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009

Резюме : това е една поучителна и забавна анимация, която разказва за това как щъркелите се сдобиват с бебетата, които раздават на хората. Оказва се, че има хора в облаците, които ги правят, а щъркелите ги доставят на хората по Земята.

Стесняването / The Narrows

Жанр : Драма
Режисьор : Франсис Веле
В ролите : Кевин Зегерс, Винсент Донофрио, София Буш, Еди Кейхил, Моника Кена и други
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 106 минути

Резюме : Майк е на 19 години и живее в беден италиански квартал на Бруклин. Той е много талантлив и неговото портфолио печели стипендия за Ню Йорк. И така той трябва да се научи да живее в два свята – на бедните и на богатите.

Магьосниците от Уейвърли / Wizards Of Waverly Place - The Movie

Жанр : Комедия, Семеен, Фантастика
Режисьор : Лев Спиро
В Ролите : Селена Гомез, Дейвид Хенри, Джейк Остин, Мария-Каналс Барера, Дейвид ДеЛуис, Дженифър Стоун и др.
Година : 2009
Времетраене : 01:30:17

Резюме : Една продукция на Дисни, която ще ви забавлява изключително. Разказва се за магьосници, които са на обучение. Всички те са наследили тези си качества от баща си, които е бил и техен водач и учител в способностите им. За да се избере най – добрият, който ще има само една награда – да запази способностите си.

Предградие 13: Ултиматум / Banlieue 13: Ultimatum

Жанр : Екшън
Режисьор : Патрик Алесандрин
В ролите : Сирил Рафаели, Давид Бел, Филип Торетон, Даниел Дювал, Елоди Йънг, Пиер Мари Москони и други
Държава : Франция
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Петима шефове на банди държат контрола в Предградие 13. Затова Деймиън и Лито трябва да се върнат там и да нормализират нещата. Те трябва да се справят и с тайните служби преди те да срутят квартала на Париж.

Популярни филми