Търсене

Прати ги в ада, Малоун / Give 'em Hell Malone

Жанр : Екшън, Криминален, Трилър
Режисьор : Ръсел Мълкахи
Сценарист : Марк Хосак
В ролите : Томас Джейн, Винг Реймс, Дъг Хътчисън, Елза Патаки, Том Олсън, Крис Йен и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 97 минути

Резюме : Малоун (Томас Джейн) е олицетворение на страха у най – коварните престъпници. Той е забулен от мистерия и въпроси. Неговият съратник се свързва с него и му дава мисия да намери едно куфарче, което сега се намира в местен хотел. Той бързо се справя с биячите, които го пазят. Но се получава малка изненада, той разбира, че човекът който го е наел за тази мисия е не кой да е а местния гангстерски бос Уитмор. Малоун трябва да го предаде на красавицата Евелин (Елса Патаки), която да го даде в замяна на нейният брат Сами. Но ако куфарчето не се материализира Сами ще плати с живота си.
Какво има в куфарчето? Този въпрос броди из главата на Малоун и той не дава куфарчето. Затова сега по петите са му изпипани убийци изпратени от Уитмор, които да му върнат куфарчето.

Издайническо сърце / Tell-Tale

Жанр : Драма
Режисьор : Майкъл Куеста
В ролите : Джош Лукас, Лена Хеди, Браян Кокс, Беатрис Милър, Далас Робъртс, Улрих Томсън, Пабло Шрайнър, Джейми Харолд, Том Рийс Фарел и др.
Държава : САЩ, Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 92 Минути

Резюме : Тери (Josh Lucas) е един самотен баща с преживяна сърдечна трансплантация. Но, новото му сърце ще му създаде проблеми. То е сърце от жертва на убийство и това сърце ще го накара да търси убиеца на донора, преди подобно нещо да сполети и него самия....

Дело 39 / Case 39

Жанр : Драма, Трилър, Психо
Режисьор : Крисчън Алварт
В ролите : Рене Зелуегър, Джордел Ферланд, Иан Макшейн, Кери О`Мейли, Брадли Купър
Оценка в IMDB : 6.4/10 (1,103 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 105 минути.

Резюме : Един чисто съвестен социален работник (Рене Зелуегър), който се занимава със случай с деца в неблагоприятни семейства. Случаят й номер 39 се отнася за едно десет годишно момиче Лилит Съливан (Джордел Ферланд), което е измъчвано то родителите си. Тя спасява момичето от собствените й родители и докато й търси приемно семейство я прибира в дома си. Но, малко по – късно се оказва, че ситуацията е малко по – сложна от колкото изглежда.

Семейна война / Easy Virtue

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Стивън Елиат
Сценарист : Ноел Коурад, Стивън Елиат
В ролите : Колин Фърт, Крис Маршал, Джесика Бил, Кристин Скот Томас, Бен Барнес, Кимбърли Никсън, Катрин Паркинсън
IMDB Рейтинг : 6.6/10 от 4,705 гласа
Държава : Великобритания, Канада
Година : 2008
Времетраене : 97 минути

Резюме : Бурно влюбване, бурна женитба и идва момента след това запознанството с родителите. Джон Уитакър (Бен Барнс) води съпругата си Ларита (Джесика Бийл), за да я запознае с родителите си. Но майка му госпожа Уитъкър (Кристин Скот Томас) съвсем не е от добричките, миловидни жени. И така благословията им се превръща в ад.

С жени на море / Couples Retreat

Жанр : Комедия
Режисьор : Питър Билингсли
В ролите : Винс Вон, Мейлин Ейкърман, Кристън Бел, Джейсън Бейтман, Кристин Дейвис, Джон Майкъл Хигинс, Таша Смит, Джон Фавро, Фейзан Лъв, Кали Хоук, Жан Рено и др.
Оценка в IMDB : 5.5/10 (6,114 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 114 минути

Резюме : Условието е само едно – четири семейни двойки да решат да оправят проблемите си в брака. А наградата е, че това ще стане на един невероятно красив остров с красиви гледки, хубави плажове и лукс. Така те ще съчетаят необходимото с приятното. Там ще бъде тяхната семейна терапия. Само една от тези четири двойки признава, че има нужда от такава терапия, докато останалите се записват само заради острова. Но те ще се сблъскат с действителността.

Високо в небето / Up in the Air

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Джейсън Райтмън
Сценаристи : Джейсън Райтмън
В ролите : Джордж Клуни, Ана Кендрик, Вера Фармига, Мелани Лински, Джейсън Бейтман и др.
IMDB Рейтинг : 8.1/10 от 14,166 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 109 минути

Резюме : Райън Бингам (Джордж Клуни) е специалист по уволненията в различни корпорации и много пътува поради това. Животът му на птица без гнездо му е омръзнал вече и той копнее да се задоми. Хотели, коли под наем, познава хиляди хора бил е на хиляди места и въпреки това няма нищо истинско и трайно в живота си. Затова той е решил, че вече е време да му се случи и на него нещо красиво, истинско и трайно.
И така той се влюбва в своята спътничка (Вера Фармига). Пред него ще стои въпроса работата или любовта. Какво ще избере той?

Девет мили по-надолу / Nine Miles Down

Жанр : Трилър
Режисьор : Антъни Уолър
В ролите : Ейдриън Пол, Кейт Наута, Мередит Остром, Аманда Дъдж и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 82 минути

Резюме : В пустинята Сахара над една пуста рафинерия има пясъчна буря. Томас "Джак" Джаксън (Ейдриън Пол) е рейнджър, който се опитва да спаси рафинерията и да разбере защо всички връзки с нея са прекъснати. Първоначално тя е създадена за добив на природен газ, но след това в нея се настанява изследователски екип, които възнамерява да прави дълбоки сондажи в недрата на земята, които в последствие се оказват по – дълбоки отколкото е възможно.

Четвъртият вид / The Fourth Kind

Жанр : Трилър, Мистерия, Фантастика
Държава : САЩ/ България
Година : 2009
Времетраене : 98мин

Резюме : Филма е базиран на истински факти и събития. Действието се развива в Аляска. В едно малко градче в щата има необичайно много изчезвания на хора през последните 40 години. И за толкова време никой не знае нищо, местните обвиняват правителството, че потулва случая заради нещо, което иска да остане не разкрито за обществото. Има много бройни разследвания на ФБР в района, но досега няма истина за случилото се. Д – р Абигейл Тайлър (Мила Йовович) записва сеанси на травматизирани пациенти и случайно попада н ужасни доказателства за отвличания от извънземни същества, които са документирани...

Ню Йорк, обичам те!/ New York, I Love You

Жанр : Драма, Романтичен
Режисьор : Фатих Акин
В ролите : Брадли Купър, Натали Портман , Блейк Ливли, Шия Лебьоф, Кристина Ричи
IMDB рейтинг : 7.6/10 (2,316 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 103 минути

Резюме : Градът, който никога не спи и, който винаги поднася всичко онова, което кара сърцето да бие на пълни обороти. Един филм, които проследява поредица от любовни истории случващи се в Ню Йорк. Брадли Купър, Натали Портман , Блейк Ливли, Шия Лебьоф, Кристина Ричи, Орландо Блум - всички те ще ви покажат блаженството от това да живееш в този космополитен град и колко сладка може да бъде любовта.
Млада дама (Натали Портман) се пазари с джайнист от Индия (Ирфан Хан) за диамант в Дайъмънд Дистрикт. И в пазарлъка те разбират колко общо имат по между си. В същото време в малък апартамент музикант (Орландо Блум) се опитва да завърши саундтрак за анимационен филм. А посредникът на режисьора на анимационният филм много упорито се опитва да го накара да чете Достоевски. И когато този посредник (Кристина Ричи) решава лично да го насърчи и се появява на вратата му, той вече е влюбен в руската класика. Итън Хоук играе сваляч, който е правил секс за една нощ със страхотна жена (Маги Кю) и сега и двамата тръпнат от очакване да се видят отново. И още и още гледайте този зашеметяващ шедьовър, в който се показва, колко проста може да бъде любовта и до какви обрати води тя.

Опасен човек / A Dangerous Man

Жанр : Екшън, Трилър
Режисьор : Кеони Уоксман
Сценаристи : Кеони Уоксман
В ролите : Стивън Сегал, Тери Чен, Джес Хъч, Джери Уосърман, Айдан Дий и др.
IMDB Рейтинг : 5.8/10 от 280 гласа
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 94 минути

Резюме : Шейн Даниелс е освободен от затвора с извинение от щата Аризона след като е лежал 15 години за престъпление, за което не е извършил. Малко след като е излязъл от затвора става случаен свидетел на незаконна търговия с диаманти, в която са убити мексиканската мафия и държавните рейнджъри. След кървавата драма остава едно ужасено момче и торба с пари. Шейн няма друг избор освен да спаси момчето.

Книгата на Илай / The Book of Eli

Жанр : Екшън, Драма, Приключенски
Режисьор : Алън Хюз
В ролите : Дензъл Уошингтън, Гари Олдман, Рей Стивънсън, Мила Кунис, Дженифър Бийлс, Майкъл Гембън, Крис Броунинг, Том Уейтс
Оценка в IMDB : 7.5/10 (5,148 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 117 минути.

Резюме : След 30 години от последната война, която е оставила само разруха след себе си мъж се разхожда по земя, която преди се е наричала Америка. Всичко, което подсказва, че тук преди врем е кипяло от живот са пустите градове, разрушените пътища и пресъхналата земя. Няма закони, няма държава, няма справедливост. По улиците е пълно с банди, които убиват хора само за едно обувки или чаша вода.
Този мъж, този скитник е войн не по своя воля, а по необходимост. Илай (Дензъл Уошингтън) иска само мир и спокойствие, но ако е заплашен той убива своя нападател мигновено. И той пази своя живот така силно поради една причина – надеждата за бъдещето. Той се бори да оцелее само заради надеждата за по – добро бъдеще.

Битката за Хадита / Battle for Haditha

Жанр : Драма, Трилър, Военен
Режисьор : Ник Брумфилд
В ролите : Елиът Руиз, Ясмин Ханани, Андрю МакЛарън, Матю Нол, Томас Хенеси, Върнън Гейнс, Дани Мартинез и други
IMDB рейтинг : 7.1/10 (2,535 гласа)
Държава : Великобритания
Година : 2007
Времетраене : 97 минути

Резюме : На 19 ноември 2005 г. в иракския град Хадита загиват 24 иракчани, сред които жени и деца. Предполага се че зад това стоят американски морски пехотинци. Веднага след този кошмарен инцидент американската армия съобщава, че причината за смъртта на тези хора е крайпътна бомба и последваната престрелка между морските пехотинци и иракски бунтовници. Но, се появяват още доклади, които си противоречат с първоначалната версия на американската армия за случая.

Информатора / The Informant

Жанр : Драма, Криминален, Трилър
Режисьор : Стивън Содърбърг
В ролите : Мат Деймън, Мелани Лински, Скот Бакула, Франк Уелкър, Кланси Браун
Оценка в IMDB : 7.1/10 (6,635 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 108 минути.

Резюме : Филма се основава на едноименният роман, в който се разказва за най – високо стоящият корумпиран държавен служител в САЩ, станал доносник срещу компанията в която работи. Марк Уитакър (Мат Деймън) се изкачва с бързи темпове в йерархията като служител на индустриалния гигант "Арчър Даниелс Мидлънд". Но не му е достатъчно той става доносник. Разкрива на ФБР че компанията му се занимава с фиксиране на цени на национално ниво. И целта му е да го възприемат като някакъв герой, който ще го повишат. Но на ФБР им трябват доказателства и Уитакър е снабден със скрит микрофон под дрехите си, с помощта на който ще разобличи тази конспирация. Но той се оказва т. нар. не надежден информатор, който заплашва целият случай.

Разбий ги! / Whip It!

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Дрю Баримор
В ролите : Елън Пейдж, Ив, Сидни Бенет, Дани Мур, Джулиет Луис, Дрю Баримор, Ландън Пайг
Оценка в IMDB : 7.4/10 (5,139 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 111 минути.
Резюме : Като режисьор Дрю Баримор прави своя дебют с този филм. Блис (Елън Пейдж) е от малкият град Бодийн, Тексас, тя е бивша участничка в конкурси за красота, която се отказва от тази си слава и отваря състезателната лига по кънки в близкия град Остин. Майка й е против това, тя би искала да захвърли кънките и да продължи с конкурсите, но Блис не иска и да чуе – нейната страст за кънките.

Агент под прикритие / The Spy Next Door

Жанр : Екшън, Комедия, Семеен
Режисьор : Браян Левант
В ролите : Алина Фолей , Уил Шейди , Магнус Шевинг , Джеки Чан , Били Рей Сайръс , Джордж Лопез , Амбър Валета
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 94 минути

Резюме : Боб Хо (Джеки Чан) е таен агент на ЦРУ, който решава да се откаже от работата си, за да създаде семейство с приятелката си и съседка Джилиан (Амбър Валета). Но преди това той трябва да изпълни последната си мисия – той трябва да спечели обичта на трите й буйни деца. И това се случва когато майка им заминава внезапно и Боб остава при тях да ги наглежда. И всичко се обърква. Идва руски терорист, който е поканен неумишлено от едно от децата. Така на Боб му се налага да се справя и терорист и с три деца. Това е най – трудната мисия за него в историята на кариерата му.

Майките / Motherhood

Жанр : Комедия
Режисьор : Катрин Дикман
В ролите : Мини Драйвър, Ума Търман, Антъни Едуардс
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Всяка жена рано или късно става майка. Това е нейната съдба и предопределеност в живота. Този филм ще ви покаже смешната страна на това да си майка, а именно майчинските неволи. Елиза Уелч (Ума Търман) е бивша писателка, която се превръща в писателка – майка - блогърка, доста модерно за днешно време. Тя започва работа от зазоряване и нейният лист с дневните задачи е впечатляващ: да оправи всички подробности по партито на 6 годишната си дъщеря, да следи неотлъчно прохождащият си син, да може да намери свободно паркинг място... освен това трябва да се изправи лице в лице с негодуващи майки спрямо нейни статии в блога й.
Нейната работа е да напише в 500 думи "Какво означава майчинството за мен?" и всичко това до края на деня. До сега не беше осъзнавала какво е да си майка и какво те прави щастлив преди да й се наложи да излее мислите си в думи. Но сега тя осъзнава какво наистина е ценното нещо в живота и за какво си заслужава да се живее.

Аленият поток / Town Creek

Жанр : Драма, Трилър, Ужаси
Режисьор : Джоел Шумахер
В ролите : Доминик Пърсел, Хенри Кавил, Ема Бут, Тони Баргър
Оценка в IMDB : 7.2/10 (248 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Всички знаем за Адолф Хитлер и неговата борба за чиста раса. Но едва ли знаете, че той е имал и друга страст - рунически камъни. Той и неговият кръг от приближени вярвали, че точно тези камъни са ключът към световното господство. Те вярвали във великата им сила и в това, че ако могат да я обуздаят, няма да може нищо да спре тяхната цел за чиста раса, защото символите, издълбани в тези камъни, описват пътя към безсмъртието.

Абитуриентска нощ / Prom Night

Жанр : Трилър, Мистерия, Ужаси
Режисьор : Нелсон МакКормик
В ролите : Кели Блац, Келан Луц, Джесика Струп, Бритъни Сноу, Скот Портър, Дана Дейвис
Държава : САЩ, Канада
Година : 2009
Времетраене : 89 минути

Резюме : Едно бляскаво събитие и повратен момент в живота на всеки човек – абитуриентски бал е помрачено от ужасно нещо. Секунди преди да се обявят победителите в конкурса за най – красива двойка на бала никой не е предполагал, че победителите ще бъдат убити. Дона (Бритъни Сноу) е претендентката за короната. Миналото й и нейните най – ярки кошмари се завръщат, завръща се и човек, който тя е мислела за изчезнал. И така от този миг тя и нейните съученици са в капан в луксозният хотел, в който празнуват завършването си. И единственият им начин да останат живи е да надхитрят психопата.

Пандорум / Pandorum

Жанр : Трилър, Ужаси, Фантастика
Режисьор : Кристиан Алверт
В ролите : Бен Фостър, Денис Куейд, Кам Гигандет, Антье Трауе, Кунг Ле и др.
IMDb рейтинг : - 7.0/10 (13,281 гласа)
Държава : САЩ, Германия
Година : 2009
Времетраене : 108 минути

Резюме : Двама астронавти се будят на изоставена космическа станция в стаята за хибернетичен сън. Нямат спомени и не знаят къде са, с кого са и единственото което чуват е стържещ шум от далечината на космическият кораб.
Осветлението не работи и пипнешком в мрака единият астронавт Боуър (Бен Фостър) открива изход – въздушна шахта, през която пропълзява, за да отиде до командният пулт на кораба. Другият, неговият началник лейтенант Пейтън (Денис Куейд) остава в стаята за да се опита да осъществи радиовръзка.
И кораба започва да им разкрива от какво са заобиколени и те разбират, че не са сами - вируси, мутанти, експериментални чудовища са само малка част от ужаса, който ги преследва.

Момчетата се връщат / The Boys Are Back

Жанр : Драма
Режисьор : Скот Хикс
В ролите : Клайв Оуен, Ема Бут, Лора Фрейзър, Джордж Маккей, Никълъс Маканълти
Държава : Австралия, Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 104 мин

Резюме : Джо Уар (Клайв Оуен) е самотен баща и спортен журналист, който се бори със всяко вдишване да преодолее загубата на съпругата си. И освен мъката си той има и задължения и грижи към малкият си син Арти, който все още си мисли че майка му е жива и не може да приеме друго нещо. Има и друго, по големият син на Джо от първият му брак идва да живее при него. Предишният му щастлив и спокоен живот го няма и той трябва да си създаде друг, не толкова разхвърлян ... и той създава правила.

Сериозен човек / A Serious Man

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Джоел Коен, Итън Коен
В ролите : Саймън Хелбърг, Ричард Кинг, Адам Аркин, Джордж Уайнър, Катрин Боровитц
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 105 мин

Резюме : Годината е 1967 и Лари Гопник, професор по физика в университета Мидуестерн току що е разбрал, че жена му Джуди го напуска и то не за кого да е за негов асистент Сю Ейбълман (Фред Меламед). Животът му е една бъркотия, от която едва ли има излизане – безработният му брат спи на дивана му, синът му е черната овца в семейството, не учи и е без всякаква дисциплина, а дъщеря му Сара му краде парите, за да си спестява за пластична операция на носа.

Втори баща / The Stepfather

Жанр : Ужаси, Мистерия, Трилър
Режисьор : Нелсън МакКормик
В ролите : Амбър Хърд, Дилан Уолш, Сила Уард, Пен Бедгли, Кристофър Мелони
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 101 мин

Резюме : Филма се основава на история от 70-те и 80-те години на миналия век в САЩ. Майкъл се прибира вкъщи от военно училище и вижда, че майка му си има нов приятел, на който много му се отдава да е прекрасен съпруг.
Майкъл и приятелката му започват да се чудат и подозират защо доведеният му баща е толкова голям джентълмен, толкова любящ и сърдечен. И така те попадат на нещо, което им разкрива истината, поради която той е такъв самарянин.
Напрежението и неразкритите факти ще ви държат с отворена уста до края на филма.

Хари Браун / Harry Brown

Жанр : Трилър
Режисьор : Даниел Барбър
Сценарист : Гари Янг
В ролите : Майкъл Кейн, Емили Мортимър, Иън Глен, Лиан Кънингам, Ейми Стийл, Бен Дрю, Дейвид Брадли
IMDB Рейтинг : 7.6/10 от 3,666 гласа
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 103 минути

Резюме : Едно безсмислено насилие, насилие само за забавление и убиване на скучното време, трябва да бъде спряно в името на всички тези невинни души, които са загубили животите си и в името на тези който трябва да го запазят.

Пътят / The Road

Жанр : Драма, Трилър
Режисьор : Джон Хилкоут
В ролите : Виго Мортенсен, Чарлийз Терон, Робърт Дювал, Гай Пиърс, Коди Смит-Макфий
Оценка в IMDB : 8.1/10 (5,107 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 110 минути

Резюме : Адаптация по романа и бестселър на носител на наградата Пулицър The Road от Кормак МакКартни (автор и на No Country For Old Men / Няма място за старите кучета). Филма проследява оцеляването на един баща и сина му докато прекосяват пустеещата Америка, разрушена от мистериозен катаклизъм. Тук хората са сплотени и са най – доброто нещо на Земята сега, за да могат да оцелеят.

Циркът на кошмарите: чиракът на вампира / Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

Жанр : Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Пол Уайц
В ролите : Уилем Дефо, Крис Масолия, Джон С. Райли, Салма Хайек, Джош Хътчерсън, Крис Дж. Кели
Оценка в IMDB : 6.4/10 (2,423 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 108 минути.

Резюме : Това е филм по поредицата книги на Дарън Шан. Тийнейджър нарушава без да иска 200 – годишно примирие между два вампирски клана. Той остава в един свят заобиколен от същества различни от него, захвърляйки безопасността си като нещо ненужно. Иначе той си е съвсем обикновено 16 годишно момче – ходи на училище, получава добри оценки, не разговаря с родителите си , всичко присъщо за неговата възраст. Лартън Крипсли (Джон С. Райли) е вампир, който създава като такъв и Дарън. Дарън му става помощник и заедно с останалите обикалят страната в шоу за изроди, дават представления, в които има човек - вълк и погребана жена.
Дарън се учи да използва новият си живот в момент, в които всички научават за неговите способност и колко е ценен той и за вампирите и за техните двойници.

Eкстракт / Extract

Жанр : Комедия
Режисьор : Майк Джадж
Сценаристи : Майк Джадж
В ролите : Джейсън Бейтман, Мила Кунис, Бен Афлек, Дъстин Милиган, Брент Бриско, Клифтън Колинс-мл., Джей Кей Симънс и др.
IMDB Рейтинг : 6.6/10 от 6,604 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 92 минути

Резюме : Джоел, който е има фабрика за извличане на екстракти, непрекъснато му се случват неприятни и объркващи неща - неговият бъдещ управител получава нараняване на работното си място, което застрашава ръководството на фабриката му. И това не е всичко в личен план е доста неуверен и взима много странни съвети за жените от приятеля си Дийн. И отгоре на цялата бъркотия стои ново наетия му работник, който се оказва в последствие, че е изпечен мошеник и има за цел да го измами и да вземе, колкото си повече от неговият бизнес.
Джоел трябва да се опита да нареди правилно живота си, за да може да го изживее пълноценно.

House Broken

Жанр : Комедия
Режисьор : Сам Харпър
В ролите : Дани Де Вито
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 92 мин.

Резюме : Излязал в пенсия пожарникар иска да се наслаждава на семейният уют и спокойствие. Но плановете му са застрашени от неговите млади синове, които живеят все още в къщата му. И понеже е твърдо решен да ги насочи в живота а не да мързелуват по цял ден той предприема нещо щуро и крайно...

Алвин и чипоносковците 2 / Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel

Жанр : Анимация, Комедия, Семеен
Режисьор : Бети Томас
В ролите : Ана Фейрис, Джъстин Лонг, Джейсън Ли, Кристина Апългейт, Матю Грей Гъблър, Джес МакКартни, Ами Поеле
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 82 минути

Резюме : В тази част поп сензациите Алвин, Саймън и Тиодор попадат под грижите на 20-годишния племеник на Дейв Сивил, Тоби. Те трябва да се върнат в училище и да загърбят славата си на звезди. Но, тя ги преследва навсякъде – музикалната програма на училището може да се провали ако не се намерят $25 000 за нейното спонсориране.
Тогава им идва идеята да спечелят тези пари като участват в музикално състезание на бандите. Но ето в и изненадата там те срещат техните три пеещи половинки - Британи, Елинор и Джанет. И битката започва с пълна сила!

Слава / Fame

Жанр : Комедия, Романтичен, Мюзикъл
Режисьор : Кевин Танчароен
В ролите : Ашър Бук, Кристи Флорес, Пол Яконо, Пол МакГил, Натури Ноутън, Кей Панабейкър, Керингтън Пейн, Колинс Пени, Уолтър Перез, Ана Мария Перез де Тейгъл, Деби Алън, Чарлс С. Дътън, Келси Грамър, Мегън
Оценка в IMDB : 4.2/10 (2,341 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 106 минути.

Резюме : Една група гимназисти, които имат таланти на танцьори, певци, актьори ще трябва да изживеят всичко хубаво и лошо в училището за сценични изкуства в Ню Йорк през четирите гони в който ще са там.
Всички са ужасно нахъсани да пробият в живота и да са това, за което винаги са си мечтали, но накрая ще успеят само истинските таланти и всички онези, които са се научили на дисциплина и усилен труд.

Шерлок Холмс / Sherlock Holmes

Жанр : Приключенски
Режисьор : Гай Ричи
В ролите : Робърт Дауни Jr., Джъд Лоу, Рейчъл Макадамс, Марк Стронг, Кели Райли
Държава : Великобритания, Австралия, САЩ
Година : 2009
Времетраене : 128 мин

Резюме : Шерлок Холмс и д-р Джон Уотсън са ужаса на престъпниците, те нямат конкуренция, винаги разгадават най – заплетеният случай и всички си получават заслуженото.
Сега в Лондон има серия брутални, ритуални убийства. Двамата успяват да спасят последната жертва и да разобличат убиеца – лорд Блеууд.
Присъдата му е екзекуция. Малко преди нея той казва на Холмс, че смъртта няма да го спре и че ще се върне отново. Така и се получава, той възкръсва и е пак по тъмните улички на Лондон. Сега двамата другари са пак по стъпките му и искат да разкрият пъклените му планове. Те се сблъскват с впечатляващи технологии и сили на мрака, за които логиката е най- разумното решение за действие.

Универсален войник: Регенерация / Universal Soldier: Regeneration

Жанр : Екшън, Трилър, Фантастика
Режисьор : Виктор Островски, Ричард Ротщайн
В ролите : Жан-Клод Ван Дам, Долф Лунгрен, Андрей Арловский, Кори Джонсън, Захари Бахаров, Гари Купър, Джон Фу, Емили Джойс, Майк Пайл, Кери Шейл и други
IMDB рейтинг : 8.7/10 (347 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Терористи създават Универсалният войник, като открадват свръхсекретна технология. Той е машина за убиване – генетично модифициран. И неговата мисия е да „изчисти” пътя на терористите, за да стигнат до ядрения реактор в Чернобил. Така те изнудват американското правителство като го заплашват, че ако не удовлетвори исканията им ще освободят радиоактивен облак.
Единственият изход от ситуацията е Люк Девро – универсален войник, който от години не е такъв. Активиран отново той отива към Чернобил и армията от терористи. Сблъсък на универсалните войници ще ви разтърси, защото освен новият, там е и старият „приятел” на Люк – универсалният войник Андрю Скот.

Популярни филми