Търсене

Безименният меч / The Sword with No Name

Жанр : Екшън, Драма, Азиатски
Режисьор : Йонг-Гайън Ким
Сценарист : Йонг-Гайън Ким
IMDB Рейтинг : 7.3/10 от 42 гласа
Държава : Южна Корея
Година : 2009
Времетраене : 124 минути

Резюме : Mu Myeong (Seung-woo Cho) е ловец на глави в династията Чосон, който при една мисия среща красивата Ja Yeong (Su-Ae) - бъдещата императрица, и се влюбва в нея.
Но тя се омъжва за краля Gojong и отчаян от това Mu Myeong той става нейна лична охрана с една единствена цел – да бъде до нея, макар и по – този начин.
Тя се опитва да модернизира държавата, но опитите й водят само до разкрития на интриги и надмощие и поради факта, че тя иска да се бори получава заплахи за живота си. И тук идва мястото на Mu Myeong.

Отстреляй бившата / The Bounty Hunter

Жанр : Комедия, Романтичен, Екшън
Режисьор : Анди Тенант
Сценарист : Сара Торп
Продуцент : Рибин Месиндгър, Хил Мориц
В ролите : Джерард Бътлър, Дженифър Анистън, Кристин Барански, Натали Моралес, Питър Грийн
Оценка в IMDB : 4.9/10 (799 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 105 минути
Резюме : Майло Бойд (Джерард Бътлър) е ловец на глави, който получава задача да намери и върне бившата си съпруга Никол Хърли (Дженифър Анистън) в съда.
Той си мисли, за това, че по – лесна задача не е получавал никога, но мнението му ще се промени...

Зелена зона / Green Zone

Жанр : Екшън, Военен, Драма
Режисьор : Пол Грийнграс
Сценаристи : Браян Хелгеланд
В ролите : Мат Деймън, Джейсън Айзъкс, Грег Киниър, Брендън Глийсън, Ейми Раян и др.
IMDB Рейтинг : 7.2/10 (4,256 гласа)
Държава : САЩ, Франция, Испания, Великобритания
Година : 2010
Времетраене : 114 минути

Резюме : Филмът е базиран на книгата „Imperial Life in the Emerald city” на журналиста Раджив Чандрасекаран и историята в нея се развива в зелената зона на Багдад. И опитите на американците да създадат правителство в региона и то не къде да е, а около двореца на бившият иракският лидер Садам Хюсеин. Рой Милър (Мат Деймън) е главен офицер, който е сигурен, че Хюсеин е трупал запаси от оръжия за масово унищожаване в пустинята и след известно време те попадат на следа.

Малък голям войник / Little Big Soldier

Жанр : Комедия, Екшън, Приключенски
Режисьор : Шенг Динг
В ролите : Джаки Чан, Лин Пенг, Йо Сенг-юн и др
Оценка в IMDB : 7.0/10 (237 гласували)
Държава : Китай / Хонг Конг
Година : 2010
Времетраене : 91 минути.

Резюме : в една битка, съдбата среща стар и уморен войник с млад и нахъсан генерал. Войникът отвлича ранения генерал и иска откуп за него. Но, вместо едно той получава друго – урок за ценността на живота и така, те ще станат другари борещи се срещу един и същи враг.

Девет мъртви / Nine Dead

Жанр : Криминален, Мистерия, Трилър
Режисьор : Патрик Махони
В ролите : Мелиса Джоан Хард, Джон Тери, Чип Бент, Лаврънс Търнър и др.
IMDB Рейтинг : 5.6/10 от 232 гласа
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 98 минути

Резюме : Девет човека са отвлечени и затворени в едно помещение от маскиран стрелец. И един от тях ще умира на всеки 10 минути, докато сами не осъзнаят каква е причината за отвличането им. Това е единственото нещо, което е поставено като условие от похитителя им. Само едно нещо им остава да се опознаят разговарят, за да намерят общото помежду си.

Яношик. Истинската история / Janosik. Prawdziwa historia

Жанр : Военен, Драма, Романтичен
Режисьор : Агнешка Холанд
В ролите : Вацлав Ярасек, Иван Мартинка, Михал Зебровски и други
Държава : Полша, Словакия, Чехия
Година : 2009
Времетраене : 137 минути

Резюме : Юрай Яношик (въстанически войник) попада в плен и отива в императорската армия. Той започва службата си в крепост, в която е затворен най – големия престъпник Томаш Угорчик. Той му помага да избяга, и като благодарност за услугата престъпника дава пари на бащата на Юрай, за да го откупи от императорската армия. И след като вече е на свобода, той има предложение да стане разбойник...

Конфуций / Confucius

Жанр : Исторически, Драма, Азиатски
Режисьор : Мей Ху
Сценарист : Мей Ху
В ролите : Чоу Юн-Фат, Сун Чоу, Йи Лу, Цян-Бин Чен, Лу Йао
IMDB Рейтинг : 5.5/10 от 372 гласа
Година : 2010
Времетраене : 120 минути

Резюме : Това е исторически филм за живота и творчеството на Конфуций (551 - 479 пр.н.е.). действието на филма проследява живота на философа, когато има много войни за обединяване на царства в Китай. Неговата помощ е потърсена от цар Лу, с една цел да може да задържи властта. Конфуций използва харизмата и дар словото си, за да задържи стабилна държавата на Лу. Но на други не се харесва това и той доброволно отива в изгнание, скитайки се, без дом той не губи вярата си за мир и хармония...

Бруклинските стражи / Brooklyn's Finest

Жанр : Екшън, Трилър, Криминален
Режисьор : Антоан Фукоа
Сценаристи : Майкъл С. Мартин
В ролите : Ричард Гиър, Дон Чийдъл, Итън Хоук, Уесли Снайпс, Джеси Уилямс, Лили Тейлър, Уил Патън, Винсент Д'Онофрио, Елън Бъркин и др.
IMDB Рейтинг : 8.1/10 (961 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 140 минути

Резюме : Антоан Фукуа режисира един полицейски екшън, който ще ви вземе дъха. Еди (Ричард Гиър), Танго (Дон Чийдъл) и Сал (Итън Хоук) са трима служители на закона в Бруклин, които не се познават и са на различни етапи в живота си. Но съдбата ги среща един с друг и животът им е в опасност.

Possession / Обсебване

Жанр : Трилър, Мистерия, Ужаси
Режисьор : Джоуел Бергман, Саймън Сандкуист
Сценарист : Майкъл Петрони
В ролите : Сара Мишел Гелар, Лий Пейс, Сюзън Бастейн, Уилям Дейвис
IMDB Рейтинг : 6.8/10 от 422 гласа
Държава : САЩ
Времетраене : 86 минути

Резюме : Джесика и Райън са едно младо семейство, което живее с Роман – братът на
Райън, който е доста буен и лудичък. След странен инцидент и двамата братя са в кома. Но когато Роман излиза от комата изненадва всички, защото не е същият все едно е брат си в собственото си тяло.

Скатавки / Cop Out

Жанр : Комедия, Криминален
Режисьор : Кевин Смит
В ролите : Брус Уилис, Трейси Морган, Мишел Траченбър, Джейсън Лий, Шон Уилям Скот, Рашида Джоунс, Адам Броуди, Фред Армисън, Гилермо Диаз, Кевин Полак и други
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 107 минути

Резюме : Двама полицай от нюйоркската полиция преследват откраднат бейзболен уникат. Но в течение на разследването те се забъркват с безмислостни гангстери и прани пари. Единият полицай е Джими (Брус Уилис),който иска много да открие бейзболният уникат, за да може да плати сватбата на дъщеря си, докато партньорът му Пол (Трейси Морган) е обзет от изневярата на съпругата му.

Адска кухня / The Slammin' Salmon

Жанр : Комедия
Режисьор : Кевин Хефернен
Сценарист : Джей Чандрасекар, Кевин Хефернен
В ролите : Даян Болдуин, Джейкъб Букулич, Ейприл Боулби, Джейф Чейс, Смит Чо, Майкъл Кларк Дънкан
Оценка в IMDB : 7.9/10 (280 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 94 минути

Резюме : Клиън е бивш шампион по бокс в тежка категория, който по настоящем се е отдал на ресторантьорския бизнес. Той има ресторант в Маями и е решил да организира състезание за най – добър сервитьор, като целта е да се види кой ще изкара най – много пари за една вечер. И наградата е $10,000...

The Men Who Stare at Goats / Мъжете, които се взират в кози

Жанр : Комедия, Военен
Режисьор : Грант Хеслов
В ролите : Юън Макгрегър, Джордж Клуни, Кевин Спейси, Робърт Патрик, Стивън Ланг, Стивън Рут, Тери Серпико, Ник Офермън, Мат Нютън, Тим Грифин, Джеф Бриджис
Оценка в IMDB : 6.6/10 (14,268 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути.

Резюме : Блестяща черна комедия, вдъхновена от истинска история, на която едва ли ще повярвате. Репортер прави зашеметяващи разкрития за свръхсекретна част от американската армия, при срещата си със загадачен свързочник от специалните части, изпратен с „умопобъркваща” мисия.

Репортерът Боб Уилтън (Юън Макгрегър) преследва следващата си история, когато среща Лин Касиди (номинирания за "Оскар" Джордж Клуни), мрачна личност, която твърди, че е част от експериментална военна единица. Според Касиди, Нова земна армия променя начина, по който се водят войните. Легионът на „Войните-монаси” с безпрецедентни психически сили могат да четат мислите на врага, да преминават през стени и дори да убият коза, просто взирайки се в нея. Създателят на програмата, Бил Джанго (номинираният за "Оскар" Джеф Бриджис) изчезва и мисията на Касиди е да го открие. Заинтригуван от невероятните истории на новия си познат, Боб решава да го придружи по време на търсенето.

Когато двамата проследяват Джанго до таен тренировъчен лагер, управляван от ренегата Лари Хупър (Кевин Спейси), репортерът попада в средата на схватката между Нова земна армия на Джанго и личната милиция от супервойници на Хупър. За да оцелее, Боб ще трябва да направи неща, за които не е вярвал, че са възможни.

"The Men Who Stare at Goats" е вдъхновена от едноименния бестселър на Джон Ронсън за опитите на правителството да впрегне паранормалните способности в битка с неговите врагове.

An Education / Съзряване

Жанр : Драма
Режисьор : Лоне Шерфиг
В ролите : Алфред Молина, Питър Сарсгард, Кери Мълиган, Доминик Купър, Оливия Уилямс, Ема Томпсън, Розамунд Пайк и др.
IMDB рейтинг : 7.6/10 (9,988 гласа)
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Годината е 1961. Привлекателната 16-годишна ученичка Джени (Кери Мълиган „Обществени врагове" ) е на път да се превърне в жена и да осъществи мечтата на родителите си да учи в Оксфорд.

Един дъждовен ден монотонният и живот в предградията е нарушен от пристигането на загадъчния 30-тина годишен наемател Дейвид (Питър Сарсгард "Извличане" ). За нейно изумление той дори успява да очарова консервативните и родители Джак (Алфред Молина "Спайдърмен 2" ) и Марджъри (Кара Сеймър "Хотел Руанда" ).

С времето Дейвид запознава Джени с лъскавия и нов за нея свят на вечерните забавления и късни сбирки заедно с атрактивния му приятел Дани (Доминик Купър "Мама Мия" ) и красивата му приятелка Хелън (Розъмънд Пайк "Двойници" ).

И точно когато дългогодишната мечта на семейството, да изпратят дъщеря си в Оксфорд е на път да се осъществи, Джени е запленена от един друг живот. Дали Дейвид ще бъде човека, който ще и помогне или навреди?

The Crazies / Лудите

Жанр : Драма, Ужаси, Трилър
Режисьор : Брек Айснър
В ролите : Тимоти Олифант, Рада Мичъл, Джо Андерсън, Престън Бейли, Кристи Лин Смит, Брет Уогнър и др.
Оценка в IMDB : 7.4/10 (3,341 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 93 минути

Резюме : В околностите на малко градче пада самолет, на борда на който се намира изключително опасен вирус.

Вирусът попада във водопреносна мрежа на градчето и хората започват да се разболяват от нова мистериозна болест.

Градчето е поставено под карантина и битката тепърва започва...

Un prophete / A Prophet / Пророк

Жанр : Драма, Криминален
Режисьор : Жак Одиар
В ролите : Тахар Рахим, Нийлс Арестръп, Адел Бенчериф и др.
IMDB рейтинг : 8.1/10 (5,735 гласа)
Държава : Франция, Италия
Година : 2009
Времетраене : 150 минути

Резюме : Осъден на шест години затвор, младият арабин Малик Ел Джебена (Тахар Рахим) е напълно сам, нито може да чете, нито да пише. При пристигането си в затвора, той попада под влиянието на Корсиканската Мафия, упражняваща властта си вътре, чрез водача им Лусиани (Нилс Ареструп).

Малик се закалява и печели доверието на корсиканския лидер, като му е поверена задача за вътрешно убийство на бъдещ свидетел срещу мафията. Скоро, Малик се научава да чете и пише, развива своя собствена мрежа в затвора, и силите му нарастват достатъчно, за да се отдели от Лусиани.

Спускането: Част 2 / The Descent: Part 2

Жанр : Трилър, Ужаси, Приключенски
Режисьор : Джон Харис
В ролите : Шоуна Макдоналд, Натали Джаксън Мендоса, Кристин Къмингс, Джошуа Далас и др.
Оценка в IMDB : 6.5/10 (651 гласа)
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 94 минути

Резюме : Отново един ужас за Сара. Тя и екип от професионалисти се спускат отново в пещерата, открият нейните приятелки. До тук добре. Но колкото по – надолу се спускат, толкова ужаса от изминали преживявания и видения я застигат и тя разбира, че прави огромна грешка, че се спуска отново в ужаса.

Злокобен остров / Shutter Island

Жанр : Драма, Мистерия, Трилър
Режисьор : Мартин Скорсезе
В ролите : Леонардо ди Каприо, Марк Ръфало, Бен Кингсли, Емили Мортимър, Майкъл Уилямс
Държава : САЩ
Година : 2010

Резюме : Американски съдебен пристав заминава на един остров за да разследва изчезването на опасно луда пациентка от клиника за хора с умствено разстройство. Те се сблъскват с лъжи, бунт на пациентите, което прави острова смъртоносен капан за здравомислещите хора.

Любовта наранява / Love Hurts

Жанр : Комедия
Режисьор : Бара Грант
Сценарист : Бара Грант
В ролите : Джена Елфман, Кари-Ан Мос, Джанин Гарофало, Джефри Нордлинг, Джони Пасар, Ричард И. Гранд и др.
IMDB Рейтинг : 5.7/10 от 287 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Бен Бингъм (Richard E. Grant) и Аманда (Carrie-Anne Moss) са семейство – той сериозен и скучен, тя – весела и широко скроена. Тя го напуска и Бен е съкрошен – налива се с алкохол, не излиза от дома си. Сина му го принуждава да се съвземе и да продължи да живее. Той променя баща си на 180 градуса, като го прави най – желания свободен мъж в града. Той става магнит за жените. Но сина му се влюбва и започва да не харесва ергенският живот на баща си. Как ще завършат нещата за всички?

Хачико / Hachiko A Dog's Story

Жанр : Драма, Семеен
Режисьор : Ласе Холмстрьом
Сценарист : Стивън Линдзи
Продуцент : Ричард Гиър
В ролите : Ричард Гиър, Сара Ремер, Джоан Ален, Кери-Хироюки Тагава, Джейсън Александър
IMDB Рейтинг : 8.1/10 от 3,674 гласа
Държава : САЩ
Времетраене : 90 минути

Резюме : Филмът е направен по действителен случай, който се е случил през 20 – те години на миналия век в Япония. Едно куче всеки ден изпраща и посреща стопанина си на гарата, но той внезапно умира. И тогава кучето в продължение на 9 години, всеки ден по 5 часа стои на гарата и чака стопанина си. По късно японците правят паметник на кучето на гарата, там където е чакало.

Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии / Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Жанр : Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Крис Кълъмбъс
Сценаристи : Крейг Тайтли
В ролите : Логан Лърман, Пиърс Броснан, Брандън Т. Джаксън, Александра Дадарио, Шон Бийн, Катрин Кийнър, Ума Търман, Кевин Маккид, Стив Кугън, Мария Олсън, Росарио Доусън и др.
IMDB Рейтинг : 6.1/10 (6,853 гласа)
Държава : САЩ, Канада
Година : 2010
Времетраене : 118 минути

Резюме : Пърси Джаксън (Логан Лърман) едно момче разбира, че е полубог, син на Посейдон (Кевин Маккид). Той има приятелка на име Анабет (Александра Дадарио), която е като него и Гровър (Брандън Джаксън) който е сатир, те тримата тръгват на едно пътуване из Америка, целта на което е да спасят майката на Пърси, да върне Зевс и неговата открадната гръмотевица и да спре надигащата се война между боговете.

От Париж с любов / From Paris with Love

Жанр : Екшън, Криминален, Трилър
Режисьор : Пиер Морел
В ролите : Джон Траволта, Джонатан Рис Майърс, Расия Смутняк , Ричард Дърдън, Амбър Розе Ревах, Мелиса Марс
Държава : Франция
Година : 2010
Времетраене : 93 минути

Резюме : Джеймс Рийз е личен асистент на американски посланик в Париж. Естеството на работата му го свързва с хора от специалните служи и той с надеждата един ден да стане един от тях им прави малки услуги, когато му поискат.
И така това се случва, той получава мисия, в която ще участва с таен агент Уакс (Джон Траволта). В тази мисия той ще научи от партньора си, че теорията не винаги е удачна в борбата с лошите и, че боя, псувните и високите скорости са точният избор.

Човекът-вълк / The Wolfman

Жанр : Ужаси, Трилър, Фантастика
Режисьор : Джо Джонстън
В ролите : Бенисио Дел Торо, Емили Блънт, Хюго Уийвинг, Антъни Хопкинс, Джералдин Чаплин и др.
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 1 час 34 минути

Резюме : Лорънс Талбот е от знатно семейство и му се налага да се върне в семейното имение, след като неговият брат изчезва. Той се вижда с баща си за пръв път от много години насам след като е починал майка му и той не се е връщал повече. Той започва да търси брат си и в това търсене намира собствената си съдба. Нещо мистериозно и безмислостно избива съгражданите му и само той ( и един странен инспектор от Скотланд Ярд) се интересува и разследва това.

Соломон Кейн / Solomon Kane

Жанр : Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Майкъл Дж. Басет
Сценарист : Майкъл Дж. Басет, Робърт Е. Хауърд
В ролите : Джеймс Пюърфой, Джейсън Флеминг, Пийт Постълуейт, Джеймс Бедсън, Лаура Бараник, Райън Джеймс
IMDB Рейтинг : 6.7/10 от 822 гласа
Държава : Франция, Чехия, Великобритания
Времетраене : 104 минути

Резюме : Филма се базира на разказа за едноименния герой на Робърт Е. Хауърд от 1928г. това е разказ за живота на войник от Средновековна Англия. Кейн е наемник за Елизабет 1 и воюва в Африка, но там той се сблъсква с демон и тогава осъзнава, че трябва да търси изкупление на душата си иначе ще отиде в Ада. Тогава той се връща в Англия и живее спокоен и смирен живот. Но за кратко, защото зъл магьосник проваля плановете му и му се налага отново да стане войн.

Сияйна звезда / Bright Star

Жанр : Драма, Романтичен
Режисьор : Джийн Кемпиън
В ролите : Бен Уишоу, Аби Корниш, Кери Фокс, Пол Шнайдър, Еди Мартин
Държава : Великобритания, Австрия, Франция
Година : 2009
Времетраене : 1 час и 59 минути

Резюме : Една любовна история развиваща се през 1818г. Джон Кийтс (Бен Уишоу) е 23 годишен английски поет, който се влюбва в студентката Фани Броуни (Аби Корниш). Първоначално никой не харесва другия, Фани смята, че поезията му изобщо не е впечатляваща, което го обижда, разбира се. Но, в последствие тя разбира, че Кийтс не е това което е на пръв поглед, той е грижовен, състрадателен и отговорен, той се грижи за тежко болният си по – малък брат, което докосва сърцето на Фани. И тя го моли да я научи на поезия. И така започва любовта по между им – с уроци по поезия.

Адам / Adam

Жанр : Драма, Комедия, Романтичен
Режисьор : Maкс Мейер
Сценарист : Maкс Мейер
В ролите : Хю Данси, Роуз Бърн, Питър Галахър, Ейми Ървинг, Франки Фейсън
IMDB Рейтинг : 7.3/10 от 3,358 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : Бет е красива писателка, която се премества да живее в нов град, за да може да се отърси от старата си връзка. Тя среща Адам, който за нея е малко странен – той е красив и добър, но прекалено несръчен. Бет и Адам се влюбват и резултат от това е премахването на техните стари грижи и страхове и намирането на свободата от това да си с някого

В брой / Ca$h

Жанр : Трилър
Режисьор : Стивън Милбърн Андерсън
Сценарист : Стивън Милбърн Андерсън
В ролите : Шон Бийн, Крис Хемсуърт, Виктория Профета, Глен Плъмър, Майк Стар
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 108 минути

Резюме : Каквото и да ти говорят всичко накрая е за пари. Сам Фелан и съпругата му Лесли си плащат за добрият късмет и успешният финансов капитал с много насилие, измама и отчаяние из улиците на Чикаго

Пазители и убийци / Bodyguards and Assassins

Жанр : Екшън, Исторически, Драма
Режисьор : Теди Чан
Сценарист : Тин Нам Чун
В ролите : Дони Йен, Leon Lai, Xueqi Wang, Tony Leung Ka Fai, Nicholas Tse
IMDB Рейтинг : 7.0/10 от 783 гласа
Държава : Китай, Хонконг
Година : 2009
Времетраене : 139 минути

Резюме : В началото на миналия век лидер Сън Ят-сен планира посещение в Хонг Конг, за да обсъди плановете си за революция и свалянето от власт на династията Чинг. Но императрицата разбира това и изпраща убийци, които трябва да предотвъртят тази среща. Но Сън е решен на всичко, за да се осъществи срещата му и той си има защитници, които да го пазят. Това са негови съмишленици, които начертават план на действие, в който всичко е ясно – един свободен час за Сън Ян – сен, в който той да започне революцията.

Отвъд Шеруудската гора /Beyond Sherwood Forest

Жанр : Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Питър Делуис
Сценарист : Чейс Паркър
В ролите : Робин Дюн, Лауро Чартранд, Рицард де Клерк, Дарио Делакио, Ерика Дуранс
Държава : Канада
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Един младеж станал свидетел на убийството на баща си повежда армия в Шеруудската гора, за да се бори срещу управата на Нотингам и неговият шериф. Робин Худ има за оръжие звяр, който пуска нощем и който приема образа на Алина. Той иска да намери някакъв цяр или начин да излекува Алина и тя да спре да се превръща в чудовище, което застрашава животите им.

Популярни филми