Търсене

Специален отряд 2 / S.W.A.T. Firefight

Жанр : Екшън
Режисьор : Бени Буум
В ролите : Гейбриъл Мач, Робърт Патрик, Кристана Локен, Николас Гонзалес, Карли Поуп, Джанкарло Еспозито, Шаън Кейн, Мат Бушел, Джино Антъни Песи, Ел Барда, Кевин Филипс, Лорън Мае Шафър и др.
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 88 минути

Резюме : Пол Кътлър офицер на S.W.A.T. е изпратен в Детройт да тренира новобранци в неговата област с нови анти – терористични техники. Той е трудноприспособим към новата си работа и това си личи.
Бивш агент от службите Уолтър Хач решава, че иска отмъщение на целият отряд по време на рутинна операция. Обвинявайки, че те са убили жена му. Кътлър трябва а се мобилизира и да използва всичките си умения, за да спаси екипа и да неутрализира един обучен убиец.

Елитен отряд 2 / Elite Squad 2 / Tropa de Elite 2

Жанр : Екшън, Криминален, Драма
Режисьор : Жозе Падиля
В ролите : Вагнер Мора, Таина Мюллер, Сеу Хорхе, Андре Рамиро, Милем Кортас, Сандро Роча, Мария Рибейро, Андре Маттос
Държава : Бразилия
Година : 2010
Времетраене : 01:54:48

Резюме : Продължението разказва за промяната във войната на Батальона за особени полицейски операции, както и битката на капитан Нашименто срещу наркокартелите. Но се оказва, че истинският враг на Рио де Жанейро са политиците и военната полиция, които насърчават корупцията и наркопазара.

Черен лебед / Black Swan

Жанр : Драма, Трилър
Режисьор : Дарън Ароновски
Сценаристи : Дарън Аронофски, Марк Хейман, Андрес Хейнз, Джон Джей Маклаулин
В ролите : Мила Кунис, Натали Портман, Уинона Райдър, Венсан Касел, Барбара Херши и др.
Държава : САЩ
Времетраене : 108 минути
Година : 2010

Резюме : Натали Портман играе в свръхестествения трилър. Тя е бивша балерина, която е заменена от млада и амбициозна танцьорка. Уменията й са толкова невероятни, че в героинята на Натали Портман се промъква мисълта за свръхестествени сили и тя се мъчи всячески да разбули тайната на съперницата си.

Шаолин / Shaolin

Жанр : Екшън, Драма, Азиатски
Режисьор : Бени Чан
В ролите : Джаки Чан, Aнди Лау, Джаки Ву, Ю Най, Фан Бингбинг, Ксионг Ксинксин, Ю Шакюин, Бай Бинг, Никълъс Тсе и др.
Държава : Хонконг, Китай
Година : 2011
Времетраене : 130 минути

Резюме : В Китай има военни конфликти, враждуващи по между си военни иска да завземат съседните около тях земи. Хао Jie има доста голям успех в тези неща и това му дава самочувствие да се присмива на школата на Шаолин, като предизвиква един от монасите на дуел и го побеждава. Но семейството му е унищожено то негов съперник и той е принуден да преглътне гордостта си и са поиска убежище в манастира. Така той и монасите стават братя по съдба и решават да се опълчат срещу тиранията, за да оцелеят.

Светлина в тунела / Hereafter

Жанр : Драма, Фентъзи
Режисьор : Клинт Истууд
В ролите : Брайс Далас Хауърд, Мат Деймън, Сесил Де Франс, Милен Ямраной, Марти Келер, Франки Макларън, Тиери Нювик, Ричард Кайнд
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 129 минути.

Резюме : Филма следва три истории на хора, които са преживели трагедии. Историите се разглеждат по отделено, докато в един момент не се преплитат и срещат една с друга.
Работник във фабрика, който разговаря с мъртвите, но не иска да го прави, жена преживяла цунами и мъж, който близнак е загинал в автомобилна катастрофа и той иска да се свърже с него.

Клиниката / The Clinic

Жанр : Трилър, Ужаси
Режисьор : Джеймс Рабитс
В ролите : Табрет Бетел, Фрея Стефърт, Клер Бауен, Софи Лоу, Борис Бъркич, Анди Уитфийлд, Ейдриен Пикъринг , Маршъл Нейпиър
Държава : Австралия
Година : 2010
Времетраене : 94 минути

Резюме : Бет пътува из страната с годеника си и всичко е розово. Но един ден тя се озовава в изолирана клиника и изживява най – големият си кошмар. В този филм ще видите до какво може да стигне една майка, за да спаси детето си.

Боецът / The Fighter

Жанр : Драма
Режисьор : Дейвид О. Ръсел
Сценаристи : Скот Силвър, Пол Темеси и Ерик Джонсън
В ролите : Марк Уолбърг, Крисчън Бейл, Ейми Адамс, Мелиса Лео, Мики О’Кийфи и др.
Държава : САЩ
Времетраене : 116 минути
Година : 2010

Резюме : Един драматичен филм за боксьор Мики Уорд (Марк Уолбърг) и пътят до световната титла. От самото началото негов треньор е брат му Дики Еклънд (Крисчън Бейл), който е бивш боксьор, който успешно се е завърнал от мрака на наркотиците и затвора.

Допълнителна информация :
Награди :
Оскар, 2011 година за най-добра второстепенна мъжка роля (Крисчън Бейл)
Оскар, 2011 година за най-добра второстепенна женска роля (Мелиса Лео)
Златен глобус, 2011 година за най-добра второстепенна мъжка роля (Крисчън Бейл)
Златен глобус, 2011 година за най-добра второстепенна женска роля (Мелиса Лео)

Мечето Йоги / Yogi Bear

Жанр : Анимация, Приключенски, Комедия
Режисьор : Ерик Бревиг
В ролите : Нейтън Кордри, Ана Фарис, Андрю Дали, Том Кавана, Дийн Ноусли, Ти Джей Милър, Андрю Дейли и др.
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене :  80мин

Резюме : В едно малко градче почти всички жители си изкарват прехраната в Джелистоун Парк. Но алчният кмет Браун решава да го затвори, защото е губещ бизнес. Така много семейства ще загубят прехраната си, а Йоги и Бу Бу изгонени от едничкият дом, който са имали някога. Затова те решават да предприемат нещо и се сдружават със старият си враг Рейнджър Смит, за да спасят Джелистоун Парк.

Без име / Unknown

Жанр : Екшън, Драма, Мистерия
Режисьор : Жауме Колет-Сера
В ролите : Лиам, Нийсън, Даян Крюгер, Дженюъри Джоунс, Ейдан Куин, Бруно Ганц, Франк Лангела, Себастиан Кох, Оливие Шнайдер, Стайп Ерцег, Райнър Бок, Мидо Хамада
Държава : САЩ, Германия, Канада, Франция, Япония, Англия
Година : 2011
Времетраене : 107 Минути

Резюме : Д-р Мартин Харис (Лиам Нийсън) се събужда от кома след претърпяна автомобилна катастрофа в Берлин и разбира, че съпругата му (Дженюъри Джоунс) не го познава, а друг мъж (Ейдън Куин) се представя за него самия.
Но това не е съвсем най – лошото, преследван от наемни убийци и властите Мартин е принуден на бяга, за да спаси живота си. Той съвсем случайно намира помощ от една жена, с помощта на която се заемат да разнищят нещата.

Нечестна игра / Fair Game

Жанр : Драма, Трилър
Режисьор : Дъг Лаймън
В ролите : Луис Озава Чангчиен, Сам Шепърд, Шон Пен, Наоми Уотс, Джефри Кантор, Брук Смит, Майкъл Кели, Брус Макгил, Ноа Емерих, Дейвид Андрюс, Tай Бърел
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 107 Минути

Резюме : Един невероятен политически трилър, който е основан по действителен случай, ще и прикове пред екрана.
С цел дискредитация на мъжа й – бившият посланик Джоузеф Уилсън (Шон Пен), рангът на агентката от ЦРУ Валери Плейм (Наоми Уотс) е издаден от Белия Дом. Защото през 2003г.той е писал за Ню Йорк Таймс статия, в която казва, че управлението на Джордж Буш е изопъчило разследването за наличие на оръжия за масово поразяване, за да застане зад инвазията на Ирак.

Белият слон / Elephant White

Жанр : Екшън, Трилър
Режисьор : Прачия Пинкю
В ролите : Кевин Бейкън, Джимон Хонсу, Джиратанин Питакпорнтракул, Рон Смутернбърг, Байрън Гибсън, Сашаяк Буунтанакит, Дейвид Файърстар
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 91 Минути

Резюме : Филма разказва за една любов между наемен войник в Тайланд и едно 14 годишно момиче, благодарение на което той преоткрива ценностите на живота.
Режисьора на филма е Прачия Пинкю, който печели критиците с филма си "Протектор".

Сутрешен блок / Morning Glory

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Роджър Мичъл
В ролите : Рейчъл Макадамс, Харисън Форд, Даян Кийтън, Джеф Голдблум, Патрик Уилсън, Ванеса Аспилейж, Джон Панкоу, Линда Поуел, Джозеф Варгаз
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 107 Минути

Резюме : Беки Фюлър (Рейчъл Макадамс) – телевизионен продуцент е уволнена от местна новинарска емисия. И трябва да предприеме нещо ново в тази насока, за да не замре кариерата й както личният й живот. Тя попада на сутрешно телевизионно предаване, което е с ужасен рейтинг и решава да го съживи. Тя кани известният водещ Майк Померой (Харисън Форд) и бивша кралица на красотата Колийн Пек (Даян Кийтън) за водещи на нейното шоу. Но, нещата ще се усложнят...

Речта на краля / The King's Speech

Жанр : Драма, Исторически
Режисьор : Том Хупър
В ролите : Колин Фърт, Хелена Бонам Картър, Гай Пиърс, Тимъти Спол, Джефри Ръш, Тим Дауни, Майкъл Гембън, Дженифър Ел и др.
Държава : Великобритания, Австралия, САЩ
Година : 2010
Времетраене : 118 минути

Резюме : Бърти (Колин Фърт), който има говорен дефект е коронясан за крал на Англия, след смъртта на баща му Джордж V и абдикацията на Едуард VIII.
Света е на прага на Втората световна война и Англия се нуждае от стабилно управление. Съпругата му Елизабет (Хелена Бонъм - Картър) наема Лайнъл Лог (Джефри Ръш) – логопед, който премахне говорният дефект на краля. Те стават много добри приятели.
Джордж VI преодолява заекването и изнася една от най – запомнящите се речи, която вдъхновява цялата му нация.

Сезонът на вещиците / Season of the Witch

Жанр : Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Доминик Сена
В ролите : Никълъс Кейдж, Рон Пърлман, Улрих Томсен, Клеар Фой, Кристофър Лий, Робърт Шийн, Стивън Кембъл Мур, Стивън Греъм и др.
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 84 минути

Резюме : Историята на този филм се развива през 14 век, когато Европа е повалена от черната чума и е толкова набожна, че всеки, който се отклонява от каноните на църквата е вещица и бива обесен, удавен и прокълнат в името Господне. Рицаря Беймън (Никълъс Кейдж) и неговият приятел отказват да служат на църквата и тръгват по своя път, който ги отвежда до рискована мисия – да заведат млада жена обявена за вещица и набедена за появата на чумата на мистериозно място, където да бъде справедливо съдена. Но по пътя към мисията му го очакват купища опасности и тъмни сили...

TRON: Заветът / TRON: Legacy

Жанр : Екшън, Приключенски, Фантастика
Режисьор : Джоузеф Косински
В ролите : Джеф Бриджис, Гарет Хедлънд, Оливиа Уайлд, Брандън Джей Макларън, Бу Гарет, Серинда Суон, Майкъл Шийн, Килиън Мърфи и др.
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 127 минути

Резюме : Този филм е продължение на филма „Торн”. Младият Сам Флин (Гарет Хедлънд) разследва изчезването на баща си Кевин Флин (Джеф Бриджис) в опасна кибер програма с гладиаторски игри – паралелен кибер живот на реалният. Там баща му живее 25 години. Тук животът е опасен и изключително рискован, всички трябва да се пазят, защото е въпрос на оцеляване.

Популярни филми