Търсене

Swordsmen a.k.a. Dragon / Wu xia

Жанр : Екшън, Азиатски, Драма
Режисьор : Питър Чан
В ролите : Дони Йен, Такеши Канеширо, Уей Тан, Кара Хуей
Държава : Хонконг, Китай
Година : 2011
Времетраене : 110 минути

Резюме : Някога убиец сега обикновен работник, който си изкарва хляба с честен труд във фабрика за хартия и освен това води един много спокоен и лесен живот със съпругата си и двамата им сина в едно селце. Но в това малко селце става нещо лошо – двама души умират и идва детектив да разследва случая. Скоро той разбира, че това не е нещастен случай, а убийство, и така е на път да разкрие миналото му на убиец.

Зеленият фенер / Green Lantern

Жанр : Екшън, Приключенски, Фентъзи
Режисьор : Мартин Кембъл
В ролите : Раян Рейнълдс, Мелани Хъбърт, Блейк Лайвли, Петер Сарсгард, Марк Стронг, Тим Робинс, Джей О. Сандърс, Тайка Уайтити, Анжела Басет, Майк Дойл и др.
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 124 минути

Резюме : Зелените Фенери са закрилниците на мира на Земята. Те са армия от войни, които защитата справедливостта и отхвърлят злото. Те трябва да пазят между галактическия мир. Всеки войн от тях носи пръстен, който му дава суперсили. И когато се явява нов неприятел като Паралакс те трябва да действат, за да не се наруши баланса на Земята.

Меланхолия / Melancholia

Жанр : Трилър, Фентъзи
Режисьор : Ларс Вон Трайър
В ролите : Кристен Дънст, Шарлот Грейнбърг, Кийфър Съдерланд, Шарлот Рамплинг, Стелан Скарсгард, Удо Киар, Джон Хърт, Александар Скасгард и др.
Държава : Дания, Швеция, Франция, Германия
Година : 2011

Резюме : Режисьора Ларс Вон Трайър направи скандалният „Амтихрист” през 2009 година. В „Меланхолия” играят Кърстин Дънст, Шарлот Гензбург, Кийфър Съдърланд, Шарлот Рамплинг, Джош Хърт и Александър Скарсгаард.
Земята е в своя Апокалипсис, а преди неговия апогей има една сватба и много меланхолия.

Арена / Arena

Жанр : Екшън, Трилър
Режисьор : Джона Луп
В ролите : Самюел Л. Джаксън, Нина Добрев, Келан Лъц, Джеймс Ремар, Даниел Ди Ким, Майра Лиал, Дерек Миарс, Ванеса Бранч
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 94 минути

Резюме : Дейвид Лорд попада в света на гладиаторите, където от битката излиза само един, за да се забавляват до край и на максимално ниво зрителите, които гледат на живо по интернет. И всичко това изиграно то Самюъл Л. Джаксън, Нина Добрев, Килън Луц и Джеймс Ремар ( „Декстър”).

Темпъл Грандин / Temple Grandin

Жанр : Драма
Режисьор : Майк Джаксън
В ролите : Клеър Дейнс, Джулия Ормънд, Дейвид Стратърн, Катерин О'Хара, Стефани Фераси, Бари Тъб, Мелиса Фарман, Стив Шиърър, Ричард Дилърд, Джена Хюдж, Майкъл Крабтри
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 108 Минути

Резюме : Този филм е базиран на записките на режисьора и показва живота на една млада жена, която има аутизъм. Историята й е реална и истинска за всички хора като нея и за тези около тях. Филма показва живота на героинята от дете и от момента в който й поставят диагнозата. И голямата подкрепа от близките хора, която получава. Въпреки това и много пречки тя става един от най – уважаваните и ценени изследователи на животновъдната индустрия.

Лица в тълпата / Faces in the Crowd

Жанр : Ужаси, Трилър
Режисьор : Жулиен Маня
В ролите : Мила Йовович, Сара Уейн Кали, Джулиен Макмахън, Адам Харингтън, Майкъл Шанкс, Сандрин Холт, Валентина Варгаз, Мериън Фейтфул, Антъни Лемке, Аполония Ванова, Себастиен Робъртс, Кирстън Робек
Държава : САЩ, Канада, Франция
Година : 2011
Времетраене : 102 Минути

Резюме : Мила Йовович играе ролята на млада жена, която оцелява изненадващо след нападение от сериен убиец. Но има травма на мозъка и поради това тя загубва фотографската си памет и не помни лицата на хората. Това медицинско състояние се нарича „просопагнозия”, изключително рядко и психически натоварващо – всички хора са й непознати. Естествено тя не помни лицето и на нейният похитител, причинил й това....

Мегаум / Megamind

Жанр : Анимация, Екшън, Комедия
Режисьор : Том МакГрат
В ролите : Тина Фей, Уил Фарел, Брад Пит, Бен Стилър, Джона Хил и др.
IMDb : 7.3/10 (43000+ гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 95 минути


Резюме : Мегаум е (озвучен от Уил Ферел), най – перфектният злодей познат на света до сега.
Режисьорът Том МакГрат („Мадагаскар 2”) и продуцента Бен Стилър ще ни представят как Мегаум се е опитвал да завладее Метро Сити по всякакви все възможни начини през годините, но не е успявал заради супер героя Метро Мен (озвучен от Брад Пит). Но, Мегаум убива Метро Мен. Но с тази му постъпка той убива и целта в живота си. И за да продължи да се чувства жив трябва да си намери нов противник. И го намира това е супер героя Титан (Джона Хил). Но той минава от лошата страна, страната на злодеите и има за цел да унищожи света. И така Мегаум трябва да спре Титан.

Колите 2 / Cars 2

Жанр : Анимация, Приключенски, Комедия
Режисьор : Джон Ласитър, Брад Люис
В ролите : Оуен Уилсън, Майкъл Кейн, Емили Мортимър, Еди Изард, Джон Туртуро, Брент Мъсбъргър, Джо Мантеня, Томас Кречман, Питър Джакобсън, Бони Хънт, Даръл Уолтрип, Франко Неро, Дейвид Хобс, Патрик Уолкър
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 107 Минути

Резюме : В „Колите 2” се разказва отново за звездата Светкавицата Маккуин (Оуен Уилсън) и невероятния влекач Матю ( Лари Кабелджията). Те тръгват към нови и вълнуващи места зад граница, за да участват в първото по рода си световно Гран При състезание, което ще покаже на света най – бързата кола. Но, както винаги пътят е осеян с клопки и забавни и не толкова забавни изненади. Матю се въвлича в международен шпионаж.

Капитан Америка: Първият отмъстител / Captain America: The First Avenger

Жанр : Екшън, Приключенски, Фантастика
Режисьор : Джо Джонстън
В ролите : Крис Евънс, Хейли Атуел, Себастиан Стан, Томи Лийд Джоунс, Хюго Уийвинг, Доминик Купър, Ричард Армитейдж, Станли Тучи, Самюел Джаксън, Тоби Джоунс, Никйл Макдонау, Дерек Люк
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 124 Минути

Резюме : Филма е базиран по героя от Втората Световна Война от вселената на Marvel Comics. Младият и смел войник Стив Роджърс (Крис Еванс) се записва като доброволец в експерименти па програма „Супер Войник” на американската армия.
А военните чрез тези експерименти го превръщат в машина убиец, но преценяват, че самият проект е прекалено скъп и не го пускат в действие. Вместо това правят Стив рекламно лице на проекта си и се хвалят с него колко голяма е мощта на американската армия. Но се разкрива коварен нацистки план и тук идва действието на Стив, той трябва да спаси той става Капитан Америка и печели сърцата на своите сънародници.

Популярни филми