Търсене

Шато Моро (2011) / The Chateau Meroux

Жанр : Романтичен
Режисьор : Боб Фугер
В ролите : Кристофър Лойд, Марла Соколоф, Аманда Ригети, БАри Уатсън, Джефри Уейсман и др.
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 94 минути

Резюме : Уенди узнава след известно време, че баща й с който са разделени е починал. Той й завещава винарната Шато Моро, която е пред фалит. Там тя се влюбва в местен, който й става ментор за винарната, но конкуренцията е безмилостна и прави всичко възможно да я ликвидира. Когато разбира, че нейният възлюбен е син на конкурента тя се лута между това дали да остане с Крис или да спаси винарната.

Чудовище в Париж (2011) / Monster in Paris

Жанр : Анимация, Приключенски, Комедия
Режисьор : Бибо Бержерон
В ролите : Матийо Чедид, Ванеса Паради, Гад Елмалех и др.
Държава : Франция
Година : 2011
Времетраене : 90 минути

Резюме : Филма проследява Париж през 1910г, където приятелите Емил и Раул се впускат в опасното предизвикателство – преследването на чудовище, което тормози и всява страх сред гражданите. Но, се оказва, че тоя страшен звяр е една безобидна бълха, която е мутирала с огромни размери и няма никакви лоши намерения  към никого. Но винаги има някой, който вярва в очевидното и това е полицейския шеф и те трябва да го убедят в обратното, заедно с кабаретната звезда Люси и един смахнат учен.

Любовни птици (2011) / Love Birds

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Пол Мърфи
В ролите : Рис Дарби, Фей Смит, Алвин Махараж, Уесли Доудъл, Дейвид Фейн, Крейг Хол, Миа Писториус, Сали Хокинс, Емили Баркли, Браян Браун, Соня Грей, Хана Матюс и др.
Държава : Нова Зеландия
Година : 2011
Времетраене : 103 минути

Резюме : Оказва се за Дъг, че няма нищо сигурно в живота. И това той разбира когато дългогодишната му приятелка – Сюзън го напуска. В настоящият си отчаян живот той намира ранена патица и решава да я приюти, за да я излекува. Именно тя се оказва причината той да се запознае и срещне с симпатичната ветеринарна лекарка Холи, която ще бъде тази сладка помощ в забравата му на Сюзън.

Пробуждане (2011) / The Awakening

Жанр : Ужаси, Трилър, Европейски
Режисьор : Ник Мърфи
В ролите : Ребека Хол, Доминик Уест, Имелда Стантън, Луси Чоу, Джон Шрапнел, Ричард Дърден и др.
Държава : Великобритания
Година : 2011
Времетраене : 107 минути

Резюме : Флоранс Каткарт иска да разкрие измамата на спиритичните  сеанси като измама след смъртта на годеника й. Но, когато отива в училищен пансион да разобличи поредната такава измама тя се изправя срещу вярванията си и това дали са истина или не. Един свръхестествен психологически трилър продължаващ традициите на  „Другите” и „Сиропиталището”.

Специални части (2011) / Special Forces

Жанр : Екшън, Приключенски, Европейски
Режисьор : Стефан Рийбоят
В ролите : Джимон Хонсу, Даян Крюгер, Беноа Магимел, Денис Меночет и др.
Държава : Франция
Година : 2011
Времетраене : 108 минути

Резюме : Френска репортерка е похитена от афганистанските талибани. Когато отказва да прочете на френски исканията им пред камера, те обезглавяват пред очите й неин приятел  и качват видеото в интернет. Френското правителство е отчаяно и е наясно за фаталния край на журналистката. Но все пак те изпращат специален отряд в Афганистан, който има за цел да я спаси. И тази мисия ще докара Ада на Земята.

Мъпетите (2011) / The Muppets

Жанр: Комедия, Драма, Семеен
Режисьор : Джеймс Бобин
В ролите : Джейсън Сигъл, Джак Блек, Алън Аркин, Ейми Адамс, Крис Купър, Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Мечокът Фози, Гонзо, Животното
Държава : САЩ
Година : 2011
Времетраене : 110 минути

Резюме : Най – големият фен на Мъпетите – Уолтър и семейството му – брат му Гари (Джейсън Сигъл) и Мери неговата приятелка са на почивка в Лос Анджелис. През престоя си там те разкриват коварният план на нефтения бос Текс Ричман (Крис Купър), който иска да разруши Мъпет Тиътър, за да добива нефт.
Всички те помагат на Кърмит да събере заедно отново Мъпетите и да съберат 10 милиона долара, за да спасят театъра.

Твърда земя (2011) / Terraferma

Жанр : Драма, Европейски
Режисьор : Емануеле Криалезе
В ролите : Филипо Пучило, Донатела Финочиаро, Бепе Фиорело, Мимо Кутичио, Мартина Кодеказа и други.
Държава : Италия, Франция
Година : 2011
Времетраене : 01:29:35 минути

Резюме : Филма разкрива отношенията между сицилианци и емигранти от Африка, които искат да стигнат до европейските брегове с лодки и това е си е чисто оцеляване. 
Морските морални закони казват, че трябва да се помогне на човек зад борда, но за емигрантите това важи да се предадат на полицията, която да ги екстрадира.

Небивалата земя (2011) / Neverland

Жанр : Приключенски, Фентъзи, Европейски
Режисьор : Ник Уилинг
В ролите : Рис Айфанс, Ана Фриъл, Чарлз Данс, К'орианка Килчър, Чарли Роу, Боб Хоскинс, Кийра Найтли, Раул Трухильо, Кас Анвар, Джордж Агилар, Джеймс Ейнсуърт, Патрик Гибсън
Държава : Великобритания
Година : 2011
Времетраене : 2 х 85 минути

Резюме : “Neverland” е мини сериал, който е предистория на „Питър Пан”  от Дж. М. Бари. Джими Хук се играе от Рис Айфънс (“Рок Радио”, “Нотинг Хил”), а Питър Пан от Чарли Роу. Филма разказва за  момчето Питър и бандата му, които загадъчно се прехвърлят в паралелен свят, където времето е спряло и никой не остарява. Те попадат във война с човекът, който По късно ще стане капитан Хук и ще промени в основи мистичната земя.

Ловец на глави (2012) / One for the Money

Жанр : Комедия, Криминален, Екшън
Режисьор : Джули Ан Робинсън
В ролите : Даниел Сунджата, Катрин Хейгъл, Джон Легуизамо, Деби Рейнолдс, Джейсън О'Мара, Шели Шефърд и др.
Държава : САЩ
Година : 2012
Времетраене : 90 минути

Резюме : Стефани Плъм (Катрин Хейгъл) е ловец на глави. Тя няма много оръжия за ловене на престъпници освен чара си и ... лютив спрей. Новата й цел е беглец – полицай Джо Морели. С течение на времето тя разбира, че това е онзи Морели, който я е прелъстил и зарязал в гимназията. И отмъщението ще е бъде сладко. Но пътят е осеян с тръни – любопитното й семейство, боксьор, убиец и чарът на Морели.

Популярни филми