Търсене

Аватар / Avatar

Жанр : Екшън, Трилър, Фантастика
Режисьор : Джеймс Камерън
В ролите : Джовани Рибизи, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Мишел Родригес, Зоуи Салдана, Стивън Ланг, Лаз Алонцо, Уес Студи, Си Си Ейч Паундър, Джоел Дейвид Мур
Оценка в IMDB : 8.9/10 (23,174 гласували)
Държава : САЩ, Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 151 минути
Бюджет : $237,000,000

Резюме : Джейк Скъли (парализиран бивш морски пехотинец )е изпратен в страшният свят на Пандора да събере материала „унобтаниум”. Там няма чиста атмосфера и всички са със специално изработени метални кислородни костюми. Този опасен свят си има и местни жители, които не искат да им помогнат в начинанието те са наречени нейви и представляват шест метрови хуманоидни сини същества.
Компанията за която работи Джейк създава хибрид от ДНК- то на човек и нейви, този хибрид се контролира от съзнанието на човек и го наричат Аватар. Но става объркващо и опасно, когато всички жители на Пандора решават, че земляните трябва да напуснат планетата им. Тогава хората започват борба за оцеляване в един чужд свят и Джейк е между чукът и наковалнята. Какъв ще е неговият избор да е на страната на своите или да се бори заедно с нейвите като Аватар срещу хората?

Популярни филми