Търсене

Призрачна машина / Ghost Machine

Жанр : Екшън, Трилър, Фантастика
Режисьор : Крис Хартуил
В ролите : Шон Ферис, Рейчъл Тейлър, Люк Форд, Джошуа Далас, Сам Кори и други
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 92 минути

Резюме : Симулатор обучаващ войниците как да действат в критично опасни ситуации на бойното поле. Изработен от група учени и компютърни инженери с цел да допринесат на правителството да усъвършенстват армията си.
Група приятели – войници решават да разгледат по – отблизо симулатора и разбират, че това не е само виртуален свят, а си е съвсем реален.

Вестоносецът / The Messenger

Жанр : Драма, Романтичен, Военен
Режисьор : Орин Моверман
В ролите : Уди Харелсън, Т. Дж. Алън, Стийв Антучи, Сара Джейн Блейзо, Анджел Кабан, Фабрициа Дал Фара и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 113 минути

Резюме : Във всяка армия си има длъжност вестоносец и тя не е никак лека – съобщаваш на хората, че близките им са загинали. Уил Монтгомъри в ролята (Бен Фостър) изпълнява точно такава длъжност. Той се влюбва в една вече вдовица на която той е съобщил лошата вест.
В него бушуват чувства на любов, кое е правилно, кое не и какво да прави...

Главно представление / Command Performance

Жанр : Екшън, Трилър, Драма
Режисьор : Долф Лундгрен
Сценаристи : Долф Лундгрен & Стийв Латшоу
В ролите : Долф Лунгрен, Мелиса Смит, Христо Шопов, Дейв Легено, Захари Бахаров и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 93 минути

Резюме : Режисьор, сценарист и главно действащо лице във трилъра “Главно представление” е Долф Лундгрен. На концерт организиран в чест на премиера на Русия се случва нещо ужасно – терористи искат да изпълнят пъклените си планове в името на тяхната свята кауза. Барабаниста на подгряващата група (в ролята Долф Лундгрен) решава да вземе нещата в свой ръце, защото цялата ситуация му е нещо добре познато старо, той е бивш пехотинец.

Непобедим / Invictus

Жанр : Драма
Режисьор : Клинт Истууд
В ролите : Морган Фрийман, Мат Деймън, Скот Истууд, Лангли Къркуд, Маргьорит Уийтли
Държава : САЩ
Времетраене : 134 минути.

Резюме : Режисьорът Клинт Истууд пак разкрива истинска история на аудиторията си от фенове. Нелсън Мандела (Морган Фрийман)и неговите усилия да обедини нацията си в труден момент.
Мандела е убеден, че всички обичат спорта и той ще обедини нацията му. Обръща се за помощ към капитана на южноафриканския отбор по ръгби (Мат Деймън). Един отбор по ръгби, които е видял само падения и, който за пръв път през 1995г. Стига до мач за световната купа.

Парният експеримент / The Steam Experiment

Жанр : Трилър, Драма
Режисьор : Филип Мартинес
Сценарист : Роберт Малкани
В ролите : Вал Килмър, Арманд Асанте, Ерик Робъртс, Меган Браун, Патрик Мълдуун, Корделия Рейнълдс, Ив Мауро, Куин Дъфи
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Джеймс Петис (Вал Килмър) иска от високо тиражен вестник да публикуват неговото предсказание за идващата гибелна човечеството поради глобалното затопляне. И иска да докаже на всички това като покаже какво ще се случи на шестте души, които е затворил в турска баня имитирайки природната ситуация. Полицейския инспектор Манчини (Арманд Асанте) иска доказателство за истинността на това, което твърди, за да може да спаси заложниците му. По време на разпита инспектора има съмнение, че това е или плод на болният му мозък или убийствата са започнали вече на заложниците му

Синоптичката / Weather Girl

Жанр : Комедия
Режисьор : Блайн Уевър
Сценарист : Блайн Уевър
В ролите : Триша О'Кели, Патрик Дж. Адамс, Марк Хармън, Катлин Олсън, Джейн Лънч
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Силвия (Трисия О'Келли) води прогнозата за времето в сутрешен блок. Тя разбира, че приятелят й Дейл (Марк Хармон) я мами и реагира прекалено емоционално точно когато казва прогнозата на живо. След това тя е принудена да напусне и животът й започва да тече в съвсем друга посока...

Стейтън Айлънд / Staten Island

Жанр : Трилър, Криминален
Режисьор : Джеймс Демонако
В ролите : Итън Хоук, Винсент Д'Онофрио, Сиймур Касъл, Джилиан Никълсън, Денис Албанийс, Лин Коен и други
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Филма разглежда квартала Стейтън Айлънд и мафиотските склонности на населението му. Този квартал е лошият облик на Манхатън, пълен с шарено бедно и престъпно населени е - чистач на фекални ями, стар глухоням месар, местни гангстери.

Служителите / The Ministers

Жанр : Криминален
Режисьор : Франк Рaейс
Сценарист : Франк Рaейс
В ролите : Джон Легуизамо, Харви Кайтел, Флоренция Лозано, Даян Венора, Уанда Де Джисъс, Мани Перез
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Инспектор от отдел "Убийства” е убит. Сега 30 години по- късно дъщеря му е решена да открие извършителя. Тя има една единствена улика намерена тогава брошура на религиозен сектантски орден „Папството”. Но нещата така се извъртат, че тя става несъзнателно съучастник на един от убийците на баща си.

Мулан / Mulan

Жанр : Азиатски, Исторически, Екшън
Режисьор : Ма Чучънг, Уай Донг
В ролите : Уай Зао, Джейси Чан, Джио Хю, Юзи Ли
Държава : САЩ, Китай
Година : 2009
Времетраене : 109 мин.

Резюме : Режисьора Ма Чучънг екранизира анимационната версия на Мулан и вплита актьори като Джао Уей, Чън Куън, Джейси Чан.
Действието се развива преди 150 години, по време на Северната династията Уей. Номадите атакуват Китай и Мулан заема мястото на болният си баща в армията. Тя е принудена да се дегизира като мъж, за да може да заеме мястото на баща си и да го спаси от сигурна смърт в армията.
В този филм ще видите корените на традиционната китайска култура и традиция.

Дориан Грей / Dorian Gray

Жанр : Драма
Режисьор : Оливър Паркър
Сценарист : Тоби Файнли
По романа на : Оскар Уайлд
В ролите : Бен Чаплин, Колин Фирт, Рейчъл Хърд-Ууд, Емилиа Фокс, Бен Барнс, Ребека Хол
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 112 минути

Резюме : Дориан Грей (Dorian Gray) е млад и много красив мъж. След неговият портрет, който му нарисува художникът и негов личен приятел той се възгордява много. И в ума му идва само едно желание той да остане вечно млад, а портретът му да остарява вместо него. Но, стават чудеса и желанието му се сбъдва. Портретът не само остарява, но и показва всички грехове и пороци, които прави героят му.

Преди да се самоунищожа / Before I Self Destruct

Жанр : Драма, Криминален
Режисьор : Къртис Джаксън - 50 Cent
В ролите : Къртис Джаксън - 50 Cent, Клифтън Поуел, Илай Уилямс, Гейбриал Елис, Майкъл Райт, Карлос Франко и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 80 минути

Резюме : Дете на самотна бедна майка, което иска да стане баскетболист и мечтата му е провалена. То започва работа в съседния супермаркет. Но съдбата продължава да е несправедлива с него и неговата майка е трагично убита. Кларънс иска отмъщение и започва да движи в престъпният свят само за да може да помага на по – малкият си брат да следва мечтите си.

Отворени гробове / Open Graves

Жанр : Ужаси, Трилър
Режисьор : Алваро де Арминян
Сценарист : Брус Тейлър, Родерик Тейлър
В ролите : Майк Вогел, Eлиза Душко, Иман Наземзадех, Найке Ривели, Линдзи Робба, Aлекс O'Дохерти, Гари Пикиер, Aндер Пардо
Държава : САЩ, Испания
Година : 2009
Времетраене : 97 минути

Резюме : Приятели взимат от търговец антична игра от времето на испанската инквизиция, изработена от кожа и кости и е изрисувана с кръвта на вещица живееща тогава. Една вечер се напиват и решават да играят, всичко е ОК, но по – късно разбират, че тази игра носи проклятие, от което смъртта е единствения изход...

Алис / Alice

Жанр : Фентъзи, Приключенски
Държава : САЩ, Канада
Година : 2009
Времетраене : 105 мин.

Резюме : Алис Хамилтън (Caterina Scorsone) е млад инструктор по бойни изкуства в Щатите. След като приятелят й Джак Чейс (Philip Winchester) е отвлечен, тя тръгва да го търси и попада в странен град и свят със собствени закони воден от лошата Дама Купа (Kathy Bates). В тази огледална страна отвлечените жертви са с изтрити спомени и играят в казино, където всички и винаги печелят. Докато те залагат, емоциите им на радост и вълнение се изцеждат и се дават на гражданите на страната. Алис е твърдо решена да открие своя любим с помощта на Шапкаря (Andrew Lee Potts), Додо (Tim Curry) и Белия рицар (Matt Frewer)...

Порталът / The Portal

Жанр : Ужаси
Режисьор : Серж Роднунски
Сценарист : Серж Роднунски
В ролите : Джена Заблоки, Майкъл Медсън, Майкъл Мъхни, Рейчъл Уитмън
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Ейприл Медоуз (Джена Заблоки) е медицински изследовател по заразни болести и работи по много опасен проект - тежка форма на хеморагична треска - вероятно Ебола (E-bola). Но се оказва, че нито един от случаите й нямат признаци на това тежко заболяване. И всичко става една голяма загадка и мистерия. Опитвайки се да разберат какво става тя попада в съвсем различно измерение ...

Полярна буря / Polar Storm

Жанр : Екшън, Фантастика
Режисьор : Пол Цилер
Сценарист : Джейсън Боуркю, Пол Цилер
В ролите : Джак Колмън, Холи Дигнард, Тейлър Джонстън, Тери Дейвид Малигън, Роджър Р. Круз
IMDB Рейтинг : 4.3/10 от 295 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 88 минути

Резюме : Смущения в магнитното поле на Земята се получават от сблъсък на парче от комета в орбитата на планетата и полюсите се разменят. Това предизвиква много електрически бури навсякъде по Земята. Ученият Джеймс Мейфилд предупреждава властите за нарастващата с голяма сила опасност за земното кълбо, но те не вземат под внимание неговите молби...

Аладин / Aladin

Жанр : Приключенски, Индийски
Режисьор : Суджой Гош
В ролите : Амитаб Бахчан,Ритеш Дешмук,Саджай Дут,Жаклин Фернандес,Ратна Патаки и др.
Държава : Индия
Година : 2009
Времетраене : 127 минути

Резюме : Аладин наистина носи името на героя от едноименната приказка, защото неговите родители са вярвали, че това е истина и са търсили лампата на Аладин. Но в това търсене те намират смъртта си и Аладин остава сирак. Трудно детство в което понася хиляди подигравки от съучениците си той пораства комплексиран, недодялан с никакво самочувствие, но с добра душа. В колежа той се влюбва в Джасмин, но си има конкурент – Кязим. Когато има рожден ден тя подарява на Аладин лампа, но този път тя се оказва истинска вълшебна лампа. От нея излиза Джин, който изпълнява 3 желания. Но не винаги много добре не е на добре. Лампата се търси от силите на злото, който искат да завладеят света чрез нея.

Студентски купон / Frat Party

Жанр : Комедия
Режисьор : Робърт Бенет
Сценаристи : Робърт Бенет
В ролите : Джареб Дупле, Ранди Уейн, Каролин Д'Аморе, Джеси Джейн, Ерика Дей и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 85 минути

Резюме : Бившият крал на лудите купони, безпаметните напивания и гаджетата за една нощ Дъфи сега е лудо влюбен в красавицата Адриана с която ще се оженят. Тя му има пълно доверие и му позволява да сформира – като за последно още един такъв купон преди да надене брачният хомот. Дъфи ще трябва да отстои на всичко добре познато старо - азиатски масажистки, загорели мадами, звездата Джеси Джейн и купищата алкохол. Освен това той има друг проблем трябва да се пребори с неприлично богат смотаняк, който иска да отнеме неговата Адриана.

Аватар / Avatar

Жанр : Екшън, Трилър, Фантастика
Режисьор : Джеймс Камерън
В ролите : Джовани Рибизи, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Мишел Родригес, Зоуи Салдана, Стивън Ланг, Лаз Алонцо, Уес Студи, Си Си Ейч Паундър, Джоел Дейвид Мур
Оценка в IMDB : 8.9/10 (23,174 гласували)
Държава : САЩ, Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 151 минути
Бюджет : $237,000,000

Резюме : Джейк Скъли (парализиран бивш морски пехотинец )е изпратен в страшният свят на Пандора да събере материала „унобтаниум”. Там няма чиста атмосфера и всички са със специално изработени метални кислородни костюми. Този опасен свят си има и местни жители, които не искат да им помогнат в начинанието те са наречени нейви и представляват шест метрови хуманоидни сини същества.
Компанията за която работи Джейк създава хибрид от ДНК- то на човек и нейви, този хибрид се контролира от съзнанието на човек и го наричат Аватар. Но става объркващо и опасно, когато всички жители на Пандора решават, че земляните трябва да напуснат планетата им. Тогава хората започват борба за оцеляване в един чужд свят и Джейк е между чукът и наковалнята. Какъв ще е неговият избор да е на страната на своите или да се бори заедно с нейвите като Аватар срещу хората?

Пехотинецът 2 / The Marine 2

Жанр : Екшън
Режисьор : Роел Рене
Сценаристи : Кристофър Борели
В ролите : Майкъл Рукър, Темуера Морисън, Лара Кокс, Тед ДиБиаси Младши и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Джо Линууд е снайперистът от морската пехота. Той и жена му са на почивка в туристически курорт в Тайланд. Всичко е прекрасно, но терористи превземат курорта и дългът на Джо го зове. Той трябва да освободи заложниците сред които е неговата съпруга. Филма е базиран на истински случай.

Божественото оръжие / The Divine Weapon

Жанр : Екшън, Приключенски, Азиатски
Режисьор : Ю-джин Ким
Сценарист : Хиеон-джеонг Шин
В ролите : Джае-иеонг Джеонг, Еун-джеонг Хан, Джун-Хо Хео, Ли-сеонг До
IMDB Рейтинг : 5.9/10 от 217 гласа
Държава : Южна Корея
Година : 2008
Времетраене : 134 минути

Резюме : Династията Чосан срещу династията Минг. Чосан са пречка Минг да се разширят по територии и Минг иска от Чосан да им се подчинят. Крал Седжонг от династията Чосан няма друг избор и разработва оръжие, което наподобява китайската огнена стрела с цел да върне земите на рода си. Но китайски разузнавачи разкриват плана му и се опитват да атакуват със сила и тогава става само насилие, жертви, и война...

Хелоуин II / Halloween II

Жанр : Трилър, Ужаси
Режисьор : Роб Зомби
Сценарист : Роб Зомби
В ролите : Малкълм Макдауъл , Скот Тейлър-Комптън , Крис Хардуик , Марк Кристофър Лорънс , Джефри Даниел Филипс , Даниел Харис , Тайлър Мейн и др.
Оценка в IMDB : 5.1/10 (6,752 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 119 минути

Резюме : Майкъл Маерс не успява да стигне до малката си сестра, която е в тяхна стара къща. Става опасно за него. А Лари е с дълбоки рани и бере душа в болницата, благодарение на брат му. Но Майкъл няма да се откаже докато не се докопа до сестра си.

Главозамайване / Vertige

Жанр : Екшън, Приключенски, Трилър
Режисьор : Абел Фери
Сценарист : Жоан Бернар, Луис Пол Десенже
В ролите : Фани Валет, Жоан Либеро, Рафаел Ленгле, Николас Жиро, Мод Вилер
IMDB Рейтинг : 6.2/10 от 192 гласа
Държава : Франция
Година : 2009
Времетраене : 81 минути

Резюме : Група ентусиасти планинари – млади французи изкачват планината Рисняк в Харватия. Но попадат на една пътека, която е в ремонт и става трудно, още повече, че разбират, че не са сами. И тогава приятното им начинание се трансформира в кошмар.

Теория на идиота / The Jerk Theory

Жанр : Комедия
Режисьор : Скот Андерсън
В ролите : Джош Хендерсън, Джена Дюан, Том Арнолд, Лорън Сторм, Дерек Лий Никсън и други
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : Адам е доста влюбен в приятелката си Синтия и прави всичко даже и извън силите си да е щастлива. Но тя не оценява нищо сторено от него. Зарязва го много грубо и то за най – тъпия кретен в училище Марк. Тогава Адам си начертава план, чрез, който да стане пълен идиот, защото според него сега такива момчета харесват момичетата. Но съдбата го среща с Моли, която точно обратно то на Синтия харесва и цени свестните момчета. Бившият на Моли се точно Марк. И според неговият план той трябва да я прелъсти, за да отмъсти на Синтия и Марк. Но нещата не се получават никога по план...

Консултант по раздели / The Break-Up Artist

Жанр : Комедия
Режисьор : Стив Уу
В ролите : Аманда Крю, Али Либерт, Шарийс Бейкър, Моника Дилейн и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 93 минути

Резюме : Има бизнес да си сватовница и в него е една жена, която преди това е била да другия отбор – да разделя хората. Конкуренцията е много голяма и безмислостна. Тази жена има само едно оръжие с което може да бъде сред първите в бизнеса – да разчита само на Любовта.

Планета 51 / Planet 51

Жанр : Анимация
Режисьор : Хорхе Бланко, Хавиер Абад, Маркос Мартинес
Държава : Великобритания, Испания
Година : 2009
Времетраене : 91 минути

Резюме : Планета 51 е един спокоен и красив свят, в който няма непредвидими неща всичко е просто ясно и лесно. В този свят живее и 16 годишният Лем. Чарлз „Чък” Бейкър е капитан – астронавт, на който му се налага да кацне аварийно на Планета 51. когато се осъзнава къде се намира той вижда местните жители, които са толкова уплашени колкото и той самият. Чък се среща с Лем и му обещава да го върне на кораба му преди той да излети за Земята. Но преди това трябва да се оттърват от армията на Планета 51, която иска да плени Чък.

Нинджа убиец / Ninja Assassin

Жанр : Екшън, Криминален, Трилър
Режисьор : Джеймс Мактийг
Сценаристи : Матю Санг, Дж. Майкъл Стразински
В ролите : Рейн, Наоми Харис, Сунг Канг, Того Ягава, Рик Юн и др.
IMDB Рейтинг : 6.8/10 от 3,848 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : Рейзо е бил бездомно хлапе, което е взето под крилото си от клана Озуну и е обучен да убива. Този клан е мистерия за обществото, защото на практика никой не ги е виждал. Но членове на Озуну убиват най – добрият приятел на Рейзо и той се скрива от тях. В същото време Европол в Берлин и Мика Корети намират гореща следа свързваща няколко политически убийства с организация Озуну. Ровейки се за истината тя е в опасност, защото клана иска да я убие. Тогава съдбата се намесва и Рейзо я защитава и пази, за да може справедливостта да възтържествува.

Братя / Brothers

Жанр : Драма
Режисьор : Джим Шеридан
В ролите : Сам Шепърд, Натали Портман, Джейк Гиленхаал, Тоби Магуайър, Кари Мълиган, Клифтън Колинс-мл.
Оценка в IMDB : 7.7/10 (1,809 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 110 минути

Резюме : Пехотинецът Сам Кейхил (Тоби Магуайър) се смята за загинал в Афганистан по време на мисия. За жена му Грейс (Натали Портман) и децата му това е голяма скръб и за тях започва да се грижи по малкият брат на Сам – Томи, които е пълна противоположност на Сам и току що е излязъл от затвора.
Но по стечение на обстоятелствата между Томи и Грейс пламва любов и за пръв път от доста време и двамата се чувстват щастливи. Но съдбата им изиграва шега – оказва се, че Сам е жив и си идва в къщи.
Той е мил с Грейс и децата, те го харесват. Постепенно между по - малкия брат и „вдовицата” се поражда връзка, която започва добре, но съвсем скоро ще разтърси основите на семейството, когато се окаже, че Сам е жив и се завръща вкъщи.

В изкушение / Into Temptation

Жанр : Драма
IMDB Рейтинг : 6.0/10 от 204 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Проститутка решава, че самоубийството й ще я отърве от греховете й и тъй като и то е такова тя отива преди това да се изповяда. Деня на самоубийството й е плануван за рожденият й ден, но тогава тя изчезва. Свещеникът на който се е изповядала тръгва да я търси...

Небесни войници / Heaven's Soldiers

Жанр : Екшън, Фантастика, Комедия
Държава : Южна Корея
Година : 2005
Времетраене : 106 минути

Резюме : Сюжетът на "Небесни войници" се върти около група войници от Южна и Северна Корея, които правят едно неочаквано пътуване във времето към миналото, докато техните страни са във вражда със САЩ заради тяхното съвместно разработване на ядрена бойна глава. Северна и Южна Корея успешно си сътрудничат в създаването на ядрено оръжие. В секретната ядрена лаборатория възниква инцидент, заплитат се сложни отношения между спецотряди от двете Кореи, в които са намесени командосите, бомбата, красивата доктор Ким, една случайно преминаваща комета, древният Чосон и националният герой на Корея - Безсмъртният Адмирал И Суншин... който съвсем, ама съвсем не ще да става Адмирал.

500 Дни със Съмър / 500 Days of Summer

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Марк Уеб
Сценарист : Майкъл Уебър
В ролите : Зоуи Дешанел, Джефри Аренд, Оливия Хауард Баг, Патрисия Белчер, Крис Конъл, Ивет Никол Браун и др.
Оценка в IMDB : 8.1/10 (30,292 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Том (Джоузеф Гордън Левит "G.I.JOE: възходът на кобра" ) е илюстрира поздравителни картички и освен това е изключителен романтик. Изминали са 500 дни напълно разбирателство и любов с приятелката му Съмър (Зоуи Дешанел "Явлението" ), когато тя го изоставя без всякакви обяснения и логика. Той е тотално съсипан и започва да препуска през всеки един от тези 500 дни, за да разбере къде точно нещата са се объркали. Дали ще намери това което търси или ще намери в крайна сметка това което наистина му доставя най – голямо удоволствие в живота.

Пинокиo / Pinocchio

Жанр : Приключенски, Драма, Семеен
Режисьор : Алберто Сирони
В ролите : Алесандро Гасман, Роби Кей, Боб Хоскинс, Виоланте Плачидо, Маргарита Бай, Лучана Литизето, Джос Екланд, Тони Берторели и др.
Държава : Италия, Великобритания
Година : 2008
Времетраене : 186 минути

Резюме : Един съвременен поглед на приказката за Пинокио и неговият баща Джепето ще ви отведе в приказният свят за разбирането на истината и лъжата.

Всичко за Стийв / All About Steve

Жанр : Романтичен, Комедия
Режисьор : Фил Трейл
В ролите : Сандра Бълок, Томас Хейдън Чърч, Брадли Купър, Кати Миксън, Кийт Дейвид и др
Оценка в IMDB : 4.6/10 (1,723 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : Мери Хоровиц (Сандра Бълок) е твърдо убедена, че оператора от CNN Стив (Брадли Купър) е нейната истинска любов, тази от типа „докато смъртта ни раздели”. Тя решава да го следва навсякъде където той пътува, за да излъчва новини и така да му докаже, че са един за друг – завинаги.

Краен срок / Deadline

Жанр : Трилър, Ужаси
Режисьор : Шон Маконвил
В ролите : Тора Бърч, Тами Бланчард, Марк Блукас, Бритъни Мърфи и др.
Държава : САЩ, Малайзия
Година : 2009
Времетраене : 89 минути

Резюме : Алис е млада писателка, която решава да се възстанови след тежка депресия в една викторианска къща и там да довърши работата, за която няма време вече. Но в тази къща и тишината говори, тя чува шумове и се случват страни случки, които й помагат да разбере в крайна сметка какво става във нейното съзнание. Тя се качва на тавана напълно уплашена и намира кутия с дивиди касети. В тях тя ще види мрачното си минало.

Железен план / Armored

Жанр : Екшън, Драма, Трилър
Режисьор : Нимрод Антал
В ролите : Амаури Ноласко, Жан Рено, Мат Дилан, Лорънс Фишбърн, Скийт Улрих, Каламбъс Шорт
Оценка в IMDB : 6.0/10 (514 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 88 минути

Резюме : Новоназначеният бодигард в огромна корпорация е принуден и измамен от по – опитните си колеги да открадне камион, в който има 42 млн. долара. Но, както винаги планът се обърква и това води до смърт и ужасни последици.

Слабо образование / Lower Learning

Жанр : Комедия
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 97 минути

Резюме : „Бари Голдуотър” е училище, което не е пример изобщо за подрастващите – ниски оценки, изнудване, пияни учители и подкупи. Има само един човек на който му пука за ситуацията заместник – директора Том. Той е решил да „спаси” училището. Има само един ден до идването на Комисията, която да реши дали да го закрие.

Облачно, с кюфтета / Cloudy with a Chance of Meatballs

Жанр : Анимация, Семеен
Режисьор : Фил Лорд, Крис Милър
Сценарист : Джуди и Рон Барет
С гласовете на : Ана Фарис, Бил Хедър, Анди Самберг, Брус Кемпбъл, Бенджамин Брат, Ал Рокер, Анджела Шелтън и др.
Оценка в IMDB : 7.5/10 (4,775 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути

Резюме : "Облачно, с кюфтета" е „най – засищащият” филм, който сте гледали до сега.
Младият изобретател Флинт Локууд има купища чудати джаджи и идеи, които са провал и носят само беди за града му. Но нещата един ден се променят. Той има идея да създаде машина, която да превръща водата в храна. Да, случва се. От небето започват да валят купища хамбургери, пици, майонези и кетчуп. Но нещата загрубяват и се сформира нещо като торнадо от храна в небето, започва жестока буря от хамбургери и огромни кюфтета.
Флинт има цел да премахне изобретението си преди да погребе града под тонове храна.

Къщата на Дявола / The House of the Devil

Жанр : Ужаси, Трилър
Режисьор : Ти Уест
Сценарист : Ти Уест
В ролите : Джокелин Донахю, Том Нунан, Мария Б. Маккан, Даниел Ной
IMDB Рейтинг : 6.9/10 от 1122 гласа
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 95 минути

Резюме : Действието се развива през осемдесетте години на миналия век. Студентката Саманта Хюз приема да е детегледачка точно когато има пълно лунно затъмнение. След време тя бързо научава, че работодателите й има ужасна тайна, в която и тя участва. Те искат да я принесат в жертва в техният сатанински ритуал.

Астробой / Astro Boy

Жанр : Анимация, Фантастика, Семеен
Режисьор : Дейвид Бауърс
В ролите : Доналд Съдърланд, Нейтън Лейн, Бил Най, Юджийн Леви, Никалъс Кейдж, Кристин Бел, Фреди Хаймор, Матт Лукас
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 85 минути

Резюме : Фреди Хаймор, Джони Деп, Кейт Уинслет, Тим Бъртън, Ридли Скот, Дъстин Хофман, Ръсел Кроу... всички тези холивудски актьори ще озвучават този прекрасен филм. Чарли от “Чарли и шоколадовата фабрика” изглежда на прага на многообещаваща кариера, след като подписа договор с компанията “Imagi” да озвучава супергероя Астробой. Продуцентката Мариан Гарджет и режисора Дейвид Бауърс обявиха, че са “очаровани” да си сътрудничат с “един от най-талантливите млади актьори в момента”. Преди да го чуем като Астробой, ще видим Фреди в страховитото фентъзи “Хрониките на Спайдъруик”.

Любовта се случва / Love Happens

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Брандън Кемп
В ролите : Арън Екхарт, Дженифър Анистън, Саша Александър, Мартин Шийн, Джон Каръл Линч, Джуди Гриър
Рейтинг в IMDB : 5.3/10
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 109 мин.

Резюме : Д-р Бърк Райън открива на един семинар в Сиатъл човекът, който ще му покаже как да помогне на себе си, защото той няма смелостта с която приканва пациентите си да се изправят пред проблемите си и да ги решат.
И този човек е Елоис Чандлър (Дженифър Анистън), съвсем случайно запознанство, което ще преобърне животите им.

Здрач 2: Новолуние / The Twilight Saga: New Moon

Жанр : Фентъзи, Романтичен, Драма
Режисьор : Крис Уейтс
В ролите : Кристен Стюърт, Робърт Патинсън, Тейлър Лаутър, Ашли Грийн, Келън Лътз, Джакъсн Ратбоун, Ники Рийд, Питър Фачинели, Елизъбет Рийзър, Били Бърк, Сара Кларк, Еди Гатеги, Рашел Лефър, Дакота Фанинг, Джейми Кембъл Бауър, Камерън Брайт, Даниел Къдмор.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 130 минути

Резюме : "New Moon" е продължението на сагата Twilight и безкрайната любов между вампира Едуард Кълън и Бела Суон. Едуард оставя Бела и заминава със семейството си от Форкс. Решението му е породено от това, че на рожденият й ден след неволно порязване на хартия Джаспър не устоява на жаждата си и напада Бела. Неговата цел е само една да запази душата на Бела и да я предпази, за да има тя живот, който на него му е бил отнет.
На двама им предстоят хиляди сърдечни болки и приключения. Бела е съсипана месеци наред. И единствената й утеха е приятелството й с Джейкъп Блак, който крие тайна за себе си и която ще излезе на яве.
Ще бъдат ли пак заедно Едуард и Бела? И може ли да съществува любов между вампир и човешко същество?

Кутията / The Box

Жанр : Ужаси, Драма, Мистерия
Режисьор : Ричард Кели
В ролите : Джеймс Марсдън, Камерън Диас, Майкъл Рукър, Франк Лангела, Джеймс Ребхорн, Джилиан Джейкъбс
Рейтинг в IMDB : 6.4/10 (3,035 votes)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 115 мин.

Резюме : Седемдесетте години на миналият век една учителка и съпругът й инженер в НАСА си живеят обикновеният, безпроблемен живот, докато непознат звъннал на вратата им не го преобръща. Той им предлага кутията. Тя работи така, натискате бутона и имате милиони долари, но това се заплаща с човешки живот. Те имат само 24 часа да решат дали искат това. Скоро те ще разберат, че те не контролират решението си, защото то е тяхната съдба.

Върховни отмъстители: Филмът / Ultimate Avengers

Жанр : Анимация, Екшън, Приключенски
Режисьор : Боб Ричардсън
В ролите : Дейв Боут, Фред Татаскиор, Нан МакНамара, Оливия Д’Або, Марк Уордън, Нолан Норт, Джъстин Грос, Джеймс К. Уорд, Джъстин Грос, Андре Уеър, Майкъл Маси и други
IMDB Рейтинг : 6.9/10 (2,892 votes)
Държава : САЩ
Година : 2006
Времетраене : 73 минути

Резюме : Нацисти в съюз с извънземни? Как ви звучи? Военна машина на нацистите през 1945г. заплашва човечеството, те искат да възпроизведат изстрел с мощното оръжие с който да заличат Земята. Но, Капитан Америка няма да позволи това да се случи. Той се изправя срещу всички, за да спаси Земята от разрушаване.

Преносители / Carriers

Жанр : Ужаси, Трилър, Драма
Режисьор : Алекс и Дейвид Пастор
В ролите : Секуя Адамс-Райз, Джош Бери, Джереми Бърнел и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 84 минути

Резюме : „Преносители” разказва за вирусната пандемия, която заплашва да заличи човешката раса. Четири младежи са решили да избягат от смъртоносната болест. Дани, Браян, Бонъ и Кеит се отправят към югозападните щати, за да намерят безопасно място. Ще избягат ли от опасността или тя е друга, която те дори не са и предполагали.

Погрешен ход / Wrong Turn at Tahoe

Жанр : Криминален, Трилър
Режисьор : Франк Кауфон
В ролите : Куба Гудинг, Младши, Харви Кайтел, Мигел Ферер, Леонор Варела, Майк Стар, Джони Меснер
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 90 минути

Резюме : Престъпният бос Винсент прави грешка и убива наркодилър, за който в последствие разбира, че работи за най – големият наркобос в страната Нино. И неговата дясна ръка Джошуа (Куба Гудинг, Младши) също е загазила.

Страх / Dread

Жанр : Ужаси
Режисьор : Антъни Дибласи
В ролите : Джаксън Ратбон, Хейн Стийн, Лаура Донъли, Джонатан Редуин, Вивиан Грей
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 108 минути

Резюме : Трима студенти решават да направят документален филм за страховете на хората. Първо интервюират обектите си, но след това стигат до създаване на ситуации, в които хората се срещат лице в лице със страховете си.

Търси се детегледачка / Babysitter Wanted

Жанр : Трилър, Ужаси
Режисьор : Джонас Барнс, Майкъл Манасери
Сценарист : Джонас Барнс
В ролите : Сара Томпсън, Мат Далас, Кристен Далтън, Брус Томас, Бил Моусли, Нана Виситор, Кай Кастър, Монти Бейн и др.
Оценка в IMDB : 5.7/10 (1,923 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 88 минути

Резюме : Анджи е детегледачка. Работата й трябва, за да може да се издържа докато учи. Тя започва да гледа и малкото момченце на семейство Стейнтън-Сам и всичко е ОК, докато не идва нощта…

Сляпата Страна / The Blind Side

Жанр : Драма
Режисьор : Джон Лий Ханкок
В ролите : Кати Бейтс, Тим МакГроу, Сандра Бълок, Рей МакКиннон, Хода Грифис, Квинтон Арон
Оценка в IMDB : 7.7/10 (1,152 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 128 минути

Резюме : По действителен случай. Майкъл Оуер постъпва в приемното семейство Тоухи, които искат той да тръгне в правилната посока.
Една истинска, действителна история, която ще докосне сърцата ви и ще ви накара да сте по – добри.

Камбанка и изгубеното съкровище / Tinker Bell and the Lost Treasure

Жанр : Анимация
Режисьор : Клей Хал
В ролите : Кристин Ченоует, Мае Уитман, Луси Лиу, Джеси Макарти, Памела Адлон, Анжелика Хюстън, Рейвън-Симоне, Грей Делизъл, Джон Ди Маджо
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 80 минути

Резюме : Камбанка е фея, която живее в интересният град Пикси Холоу. Тя и приятелите й имат цел да превърнат лятото в есен. Те започват пътешествие с балон и намират магията на синия лунен камък.

Щуротии в лунапарка / Adventureland

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Грег Мотола
В ролите : Райън Рейнълдс, Кристен Стюарт, Бил Хейдър, Мартин Стар, Джеси Айзенберг
IMDB Рейтинг : 7.3/10 (22,083 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 103 минути

Резюме : Филм, който ще ви разсмее и разтовари. Джеймс е принуден да съкрати лятната си ваканция, за да може да изкара пари за образуванието си и единствената работа, която успява да намери е такава в увеселителен парк. Там той среща Ем и очакваното лошо лято се превръща в най – хубавото, за което е можел да мечтае.

Кралицата на езичниците / The Pagan Queen

Жанр : Фентъзи, Романтичен, Исторически
Режисьор : Константин Вернер
В ролите : Винтер Б. Уларик, Цаба Лукас, Лиа Морнар, Вера Филатова, Вероника Беллова, Павел Криз, Иво Новак, Кендрик Онг, Марек Вашут
Държава : Чехия, САЩ
Година : 2009
Времетраене : 96 минути

Резюме : Една историческа драма, която съдържа елементи и на фантастика. Сюжета се базира на легендата за Любиша, славянската кралица на Бохемия от 8-ми век. Любиша има ясновидски и свръхестествени сили, благодарение на които тя създава основите на модерният град Прага. Тя управлява местните племена заедно със сестрите си Кази и Тета. Нейното управление е подкрепено и от армия на амазонките начело с Власта. Мирното й управление помрачено от злонамерени нашественици. За да запази народа си тя трябва да се омъжи за дългогодишният си любовник орачът Премил. И тук проблемите започват…

Повече от синьо / More than Blue

Жанр : Драма, Романтичен
Държава : Южна Корея
Година : 2009
Времетраене : 104 мин.

Резюме : Кай разбира, че му остават няколко месеца живот. Той е влюбен в Крийм и знае, че нейният единствен страх е да остане сама. Затова той не и казва и решава да я насърчи да се омъжи за добросърдечният и мил Жу – Уан. И така тя се влюбва в Жу – Уан. Въпреки голямата болка и тъга, която изпитва Кай успява да не даде показ на чувствата си.

Нинджа / Ninja

Жанр : Екшън, Криминален, Трилър
Режисьор : Исак Флорентин
Сценарист : Заки Рубенщайн, Боаз Дейвидсън
В ролите : Скот Аткинс, Тод Дженсън, Того Игава, Валентин Ганев, Николай Сотиров, Сисо Камбуров, Велизар Бинев, Хари Аничкин, Пламен Манасиев, Райчо Василев, Велизар Пеев, Асен Блатечки
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 108 минути

Резюме : Кейси е американец, който живее и учи в Япония нинджутсу. Той е помолен от учителят си да се върне в Ню Йорк, за да защити стар сандък, в който има бойни оръжия на последният нинджа от клана Кога.

Популярни филми