Търсене

The Men Who Stare at Goats / Мъжете, които се взират в кози

Жанр : Комедия, Военен
Режисьор : Грант Хеслов
В ролите : Юън Макгрегър, Джордж Клуни, Кевин Спейси, Робърт Патрик, Стивън Ланг, Стивън Рут, Тери Серпико, Ник Офермън, Мат Нютън, Тим Грифин, Джеф Бриджис
Оценка в IMDB : 6.6/10 (14,268 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути.

Резюме : Блестяща черна комедия, вдъхновена от истинска история, на която едва ли ще повярвате. Репортер прави зашеметяващи разкрития за свръхсекретна част от американската армия, при срещата си със загадачен свързочник от специалните части, изпратен с „умопобъркваща” мисия.

Репортерът Боб Уилтън (Юън Макгрегър) преследва следващата си история, когато среща Лин Касиди (номинирания за "Оскар" Джордж Клуни), мрачна личност, която твърди, че е част от експериментална военна единица. Според Касиди, Нова земна армия променя начина, по който се водят войните. Легионът на „Войните-монаси” с безпрецедентни психически сили могат да четат мислите на врага, да преминават през стени и дори да убият коза, просто взирайки се в нея. Създателят на програмата, Бил Джанго (номинираният за "Оскар" Джеф Бриджис) изчезва и мисията на Касиди е да го открие. Заинтригуван от невероятните истории на новия си познат, Боб решава да го придружи по време на търсенето.

Когато двамата проследяват Джанго до таен тренировъчен лагер, управляван от ренегата Лари Хупър (Кевин Спейси), репортерът попада в средата на схватката между Нова земна армия на Джанго и личната милиция от супервойници на Хупър. За да оцелее, Боб ще трябва да направи неща, за които не е вярвал, че са възможни.

"The Men Who Stare at Goats" е вдъхновена от едноименния бестселър на Джон Ронсън за опитите на правителството да впрегне паранормалните способности в битка с неговите врагове.

Популярни филми