Търсене

Младият Джон Ленън / Nowhere Boy

Жанр : Драма, Мюзикъл
Режисьор : Сам Тейлър Ууд
В ролите : Кристин Скот Томас, Арън Джонсън, Томас Сангър, Дейвид Морисей и други
IMDB рейтинг : 7.0/10 (1,026 votes)
Държава : Англия, Канада
Година : 2009
Времетраене : 94 минути

Резюме : „Младият Джон Ленън” на британската концептуалистка Сам Тейлър Ууд фокусира върху ранните години от живота на легендата Ленън и връзките му с две от жените, допринесли формирането му като човек дълго преди да се превърне в икона в света на музиката.

Действието е ситуирано в средата на 50-те – в живота на Ленън ги няма нито Йоко Оно, нито Бийтъл-манията, а вместо тях са ежедневните проблеми на един темпераментен тийнейджър от Ливърпул.

Резултатът е биографична история, която те кара да се замислиш наистина ли е било така. Най-ценното във филма на Ууд е, че тя изследва човекът Джон Ленън, не мита Ленън, за който всички неведнъж сме чували.

Сценарият е дело на Мат Грийнхал. Ролята на младия „бийтъл” е поверена на Арън Джонсън, в образа на майка му Джулия се превъплъщава Ан-Мари Дъф, а изключителната Кристин Скот Томас играе така обичаната леля на талантливия музикант – Мими.

Именно на нея Джон подарява първата златна плоча на „Бийтълс”, с нейните думи, специално гравирани като цитат: „Китарата е хубаво нещо, Джон, но ти никога няма да изкарваш хляба си с нея…” Историята каза своята дума!

Популярни филми