Търсене

Карлос Чакала / Carlos

Жанр : Криминален, Драма, Исторически
Режисьор : Оливие Асаяс
В ролите : Едгар Рамирес, Александър Шийр, Ахмад Каабур, Талал Ел-Джорди, Хуана Акоста и др.
Държава : Франция, Германия
Година : 2010
Времетраене : 300 минути

Резюме : „Карлос Чакала” е три сериен филм описващ живота на най – известния терорист в света - Илич Рамирез Санчес или т. нар. Карлос Чакала.
Повече от 20г. той пътува по света и прави доста поразии на всички западни служби за сигурност с атентатите, които води. Недосегаем, той е осъден задочно от Франция за убийството на агент информатор и двама френски агенти на френското разузнаване в Париж. ЦРУ, МОСАД, Френската ДСТ и СИС не могат да го заловят, въпреки големите награди за главата му.
Неговият най – голяма „изява” е когато през 1975 г. във Виена взема за заложници всички министри на петрола на страните - членки на ОПЕК, с настояването да направят изявление в подкрепа на Палестинската кауза, а австрийските радио и телевизия на всеки два часа да излъчват комюникета и емисии свързани с Палестинската кауза.
Заловен е чак през 1994 г. в Судан, по време на възстановяването му след операция. След тайно споразумение между суданските и френски власти той е упоен и откаран във Франция, където е осъден.

1 comments:

Магазини за парфюми каза...

Ако очаквате екшън и престрелки си изберете друг филм, филма е по - скоро документален за живота на терориста Карлос Чакала

Популярни филми