Търсене

Моята голяма гръцка свалка / My Life in Ruins

Жанр : Комедия
Режисьор : Доналд Петри
Актьори : Джареб Дупле, Шийла Бърнет, Алистър Макгоуан, Ралф Носек, Ния Вардалос, Ричард Драйфус, Алексис Георгулис, Мария Аданес, Харланд Уилямс и други
Държава : САЩ / Испания
Година : 2009
Времетраене : 138 минути

Резюме : Джорджия (Ния Вардалос) е недоволен екскурзовод от гръцко-американски произход.

Тя се премества в Гърция и преоткрива не само красотата на древната страна, но и „кефи”, което на гръцки означава дух. Туристите й предпочитат да си купуват тениски, отколкото да научат нещо от историята. В истеричен сблъсък между личности и култура всичко се обърква, докато един ден един много специален турист – Ърв Гордън (Ричард Драйфус) й показва как да се забавлява. И я вдъхновява да се вгледа добре в човека, в когото най-малко е очаквала да се влюби.

Трансилмания / Transylmania

Жанр : Комедия, Ужаси
Режисьор : Дейвид Хиленбранд, Скот Хиленбранд
Сценаристи : Патрик Кейси, Уорм Милър
В ролите : Патрик Кавана, Джеймс Де Бело, Тони Денман, Пол Х. Ким, Дженифър Лионс, Дейвид Стейнберг и др.
IMDB Рейтинг : 4.1/10 (645 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 97 минути


Резюме : Пародия на филмите за вампири, в която група хлапета от колеж провеждат учебен семестър в университета Разван, Румъния. Младежите случайно предизвикват задействането на древно проклятие и скоро се оказват в опасно положение - животът им е изложен на опасност поради страховита вампирска заплаха.

Непробиваем / 22 Bullets

Жанр : Екшън, Криминален, Трилър
Режисьор : Ришар Берри
Сценарист : Ришар Бери, Матио Делапорте
В ролите : Жан Рено, Габриел Райт, Кад Мерад, Ришар Берри, Марина Фоис, Жан-Пиер Дарруссен, Клод Жансак, Доминик Томас, Венантино Венантини и др.
IMDB Рейтинг : 6.2/10 от 322 гласа
Държава : Франция
Времетраене : 115 минути

Резюме : След дълга, успешна и много брутална кариера в мафията на Марсилия, Шарли Матей (Жан Рено) се оттегля. От 3 години, той живее спокоен живот, изцяло отдаден на жена му и двете му деца.

Една зимна сутрин, след като оставя семейството си на пристанището и паркира колата, Шарли е безмилостно застрелян 22 пъти и оставен да умре. По някакъв начин, той оцелява, след което се отправя да търси Тони Закия (Кад Мерад), единствения човек, който би посмял да се опита да убие Шарли. Тони допуска една голяма грешка – не успява.

Загубеняците / The Losers

Жанр : Екшън, Приключенски, Криминален
Режисьор : Силвейн Уайт
Сценарист : Силвейн Уайт
В ролите : Джефри Дийн Моргън, Идрис Елба, Джеръми Ренър и др.
Оценка в IMDB : 6.9/10 (2,108 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 108 минути

Резюме : История за отмъщение фокусирана върху членовете на елитна част от Американските специални сили, изпратена на мисия в джунглата на Боливия. Клей (Джефри Дийн Морган), Йенсен (Крис Еванс), Рок (Идрис Елба), Пуч (Колъмбъс Шорт) и Кугар (Оскар Хаенада) се оказват мишени на смъртоносно предателство подбудено от силен враг известен само с името Макс (Джейсън Патрик). Към групата се присъединява Айша (Зоуи Салдана), красива агентка с нейн собствен дневен ред. Докато търсят безскрупулния и добре охраняван Макс, въвлякъл света в нова високотехнологична война, всички трябва да останат незабележими и да запазят тайната на мисията.

Железният човек 2 / Iron Man 2

Жанр : Екшън, Приключенски, Фантастика
Режисьор : Джон Фавро
В ролите : Робърт Дауни Мл. , Скарлет Йохансон, Мики Рурк, Сам Рокуел, Пол Бетани, Самюел Л. Джаксън, Дон Чийдъл и др.
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 117 минути

Резюме : Светът вече е наясно, че изобретателят милиардер Тони Старк и бронирания супергерой Железният човек, са една и съща личност.

Въпреки натиска от страна на правителството, пресата и хората, да сподели новата технология с военните, Тони отказва да разкрие тайните си за Железния човек, защото се страхува, че информацията ще попадне в грешни ръце.

Заедно с Пепър Потс (Гуинет Полтроу) и Джеймс „Роуди” Роудс, Старк основава нови съюзи и се изправя срещу нови и силни врагове като злия руснак Иван „Камшика” Ванко (Мики Рурк)

Самотен мъж / A Single Man

Жанр : Драма
Режисьор : Том Форд
Сценарист : Том Форд
В ролите : Джинифър Гудуин, Джулиан Мур, Матю Гуд, Колин Фирт, Никълъс Хоулт, Раян Симпкинс, Паулет Ламори и др.
Оценка в IMDB : 7.9/10 (7,666 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : Романтична история за прекъсната любов, уединението, което е присъща част от човешкото състояние и значимостта на малките неща в живота. „A Single Man” разказва за 52-годишния Джордж Фалконър (Колин Фърт), университетски професор, който се бори да открие смисъла в живота, след гибелта на дългогодишния му партньор Джим (Матю Гууди). Джордж живее в миналото и не вижда бъдещето. Проследявайки един ден от живота му, виждаме, че той все и все повече се съмнява в смисъла съществуването си, след смъртта на Джим, а единствената утеха е най-близката му приятелка, Чарли (Джулиан Мур). За ролята си, Колин Фърт печели награда във Венеция и BAFTA, и е номиниран за Оскар. Дебют на сценариста и режисьора, Том Форд.

Младият Джон Ленън / Nowhere Boy

Жанр : Драма, Мюзикъл
Режисьор : Сам Тейлър Ууд
В ролите : Кристин Скот Томас, Арън Джонсън, Томас Сангър, Дейвид Морисей и други
IMDB рейтинг : 7.0/10 (1,026 votes)
Държава : Англия, Канада
Година : 2009
Времетраене : 94 минути

Резюме : „Младият Джон Ленън” на британската концептуалистка Сам Тейлър Ууд фокусира върху ранните години от живота на легендата Ленън и връзките му с две от жените, допринесли формирането му като човек дълго преди да се превърне в икона в света на музиката.

Действието е ситуирано в средата на 50-те – в живота на Ленън ги няма нито Йоко Оно, нито Бийтъл-манията, а вместо тях са ежедневните проблеми на един темпераментен тийнейджър от Ливърпул.

Резултатът е биографична история, която те кара да се замислиш наистина ли е било така. Най-ценното във филма на Ууд е, че тя изследва човекът Джон Ленън, не мита Ленън, за който всички неведнъж сме чували.

Сценарият е дело на Мат Грийнхал. Ролята на младия „бийтъл” е поверена на Арън Джонсън, в образа на майка му Джулия се превъплъщава Ан-Мари Дъф, а изключителната Кристин Скот Томас играе така обичаната леля на талантливия музикант – Мими.

Именно на нея Джон подарява първата златна плоча на „Бийтълс”, с нейните думи, специално гравирани като цитат: „Китарата е хубаво нещо, Джон, но ти никога няма да изкарваш хляба си с нея…” Историята каза своята дума!

Войната на всеки човек / Everyman's War

Жанр : Военен
Режисьор:Тад Смит
В ролите : Кол Карсън, Лорън Беир, Майкъл Джей Проусър, Шон МакГрат, Ерик Мартин Рейд, Брайън Юлиан, Гавин Бристол, Ник Конър
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 100 минути

Резюме : Група германски специални части се готвят да нападнат малък град в който има размирици и гражданско неподчинение.Екипа среща препятствие като се сблъсква с огромната тълпа от въоръжени хора.Тълпата успява да убие капитана на групата,и те се отдръпват като планират втора,по-мощна атака срещу неподчиняващите се хора.На връщане в базата времето изведнъж се променя и температурите рязко падат до -20*.Тогава екипа не може да се справи с това бедствие и се разпада.От там идва името на филма "Войната на всеки човек".

Високосна година / Leap Year

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Ананд Тъкър
В ролите : Ейми Адамс, Матю Гууд, Кейтлин Олсън, Адам Скот, Мартин Шърман, Брайън Милигън, Джон Бърк, Джон Литгоу
Оценка в IMDB : 6.0/10 (2,189 гласували)
Година : 2010
Времетраене : 100 минути

Резюме : Ана (Ейми Адамс) има брилянтен и доста сложен за изпълнение план - тя ще предложи брак на своя приятел на връх 29-и февруари! Според ирландските обичаи, жените могат да си присвоят тази традиционно мъжка чест единствено в допълнителния ден от високосната година. Но романтичната жена среща истинска стена в лицето на лошото време, което застрашава да провали пътуването й до Дъблин. С помощта на непознат кръчмар, обаче, нейната одисея може и да завърши с годеж… само че не с първоначалния й избраник.

Да оцелееш / Dead Man Running

Жанр : Екшън, Криминален, Драма
IMDB Рейтинг : 5.5/10 от 606 гласа
Държава : Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 88 минути

Резюме : Ник Кейн е бивш пандизчия, който има голям проблем. Той дължи огромна сума пари на нюйоркския гангстер и лихвар мистър Тиго (50 Cent). Тиго е безкомпромисен човек, който иска парите си обратно в срок от 24 часа и за да пришпори нещата, взима майката на Ник за заложник. Ник и най-добрият му приятел Бинг трябва да се опитат да съберат парите, като използват всички възможни начини, преди да е станало твърде късно....

Тежките / The Heavy

Жанр : Трилър, Екшън
Режисьор : Маркъс Уорен
Сценарист : Маркъс Уорен
В ролите : Сам Ардли, Дийн Бардини, Хана Къртис, Никол Даулт, Адам Фогърти, Джордж Харис, Вини Джоунс, Кристофър Ли, Ейдриан Пол, Стивън Риа и др.
Държава : Великобритания, САЩ
Година : 2010
Времетраене : 97 минути

Резюме : Голямото съперничество се превръща в предателство между двама братя. Единият e основен кандидат за министър-председател, а другият помощник на преуспял, но замесен в тъмни афери и със съмнителна слава бизнесмен. Пред един от братята се открива възможност да вземе реванш срещу другия, дали ще успее....

Нашият анти-герой трябва да открие истината, в един свят, където не можете да се доверите на никой и лоялност е рядкост.

Клоуи / Chloe

Жанр : Драма, Трилър
Режисьор : Атом Егоян
В ролите : Аманда Сийфрид, Лиам Нийсън, Нина Добрев, Джулиан Мур и други
Държава : САЩ, Канада, Франция
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : На пръв поглед, Катрин (Джулиан Мур) и Дейвид (Лиам Нийсън) са перфектната двойка. Те са щастливо женени, имат талантлив син и по всички личи, че живеят в идилия.

Но когато Дейвид изпуска полет и рожденното си парти-изненада, подозренията на Катрин започват да взимат превес. Допускаща, че той и изневерява, Катрин наема млада дама на име Клоуи (Аманда Зейфрид), която да съблазни Дейвид и по този начин да изпита верността към жена му.

След това, Клоуи трябва в детайли да разказва на Катрин. Съвсем скоро, нещата се заплитат в мрежа от сексуални желания, които поставят семейството в голям риск.

Истинска легенда / True Legend

Жанр : Екшън, Азиатски, Исторически
IMDB Рейтинг : 6.2/10 от 118 гласа
Държава : Китай, Хонконг
Времетраене : 116 минути

Резюме : В края на династията Цин, героят от войната Су, се завърща у дома при любимата си жена и техният новороден син. Шест години по-късно отмъстителния му доведен брат Юан се връща от войната неузнаваем, използвайки Тъмно бойно изкуство наречено Петте Отровни Юмрука, тежко ранява Су като разплата за една дълга и тъмна семейна история. Су и съпругата му бягат, за да спасят живота си, но синът им е пленен. В продължение на много дълги и трудни месеци, Су се възстановява от раните си и подобрява уменията си, с помощта на мистериозен брадат мъж и неговия ученик, Бог на Ушу с невероятно бойно изкуство. Но дори и с това обучение, Су не е в състояние да спаси живота на жена си, когато тя отива, за да спаси синът си. Напълно разбит от мъка, Су се скита по улиците като пиян просяк. Това е така, докато синът му е отново заплашен, и пияния Су призовава всичките си бойни умения да го спаси, и несъзнателно създава един нов стил в бойните изкуства, завинаги известен като Пияният юмрук.

Смърт на погребение / Death at a Funeral

Жанр : Комедия
Режисьор : Нийл Лабют
Сценарист : Аиша Кар, Крис Рок
В ролите : Джеймс Марсдън, Зои Салдана, Люк Уилсън, Дани Глоувър, Мартин Лорънс, Питър Динклидж, Крис Рок, Трейси Моргън, Калъмбъс Шорт, Реджина Хол, Лорета Дивайн
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 88 минути

Резюме : Римейк на нашумялата черна комедия отпреди 2 години, “Death At A Funeral” събира буквално звезден актьорски състав, за да преразкаже историята за една семейна траурна церемония, която се превръща в истински ад - един от гостите взема наркотик вместо валиум и започва да прави маймунджилъци пред всички. Джудже изнудва синовете на починалия, заплашвайки ги с разкриването на шокиращи тайни касаещи бащата, а полу-сакатия чичо не спира да тормози всички около него с претенциите си.

Популярни филми