Търсене

Писма до Бог / Letters to God

Жанр : Драма, Семеен
Режисьор : Дейвид Никсън
В ролите : Робин Ливъли, Джефри Джонсън, Майкъл Болнет, Ралф Уайт, Денис Нийл, Крис Кънигам, Кристофър Шмидт, Аманда Бест, Андреа Конте и др.
Държава : СAЩ
Година : 2010
Времетраене : 110 минути

Резюме : Тейлър е на 8 години и води битка с рака, до него са цялото му семейство и той се чувства обичан. Той вярва ,че нещата ще се оправят, той вярва в Бог и в това, че той бди над него, затова му пише писма.
Базиран на истински случай.

Пиши на Жулиета / Letters to Juliet

Жанр : Драма, Романтичен
Режисьор : Гари Уиник
В ролите : Ванеса Редгрейв, Гаел Гарсиа Бернал, Аманда Сейфриед, Кристофър Еган, Франко Неро
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 98 мин

Резюме : Бизнесменът Виктор (Gael Garc a Bernal) пристига по работа във Верона – градът на Ромео и Жулиета - заедно с жена си София (Amanda Seyfried). В най – романтичният град в света София скучае без Виктор. Тя става доброволец, който отговаря на писма до Жулиета на Ромео. Така тя попада на писмо от 1951 г. от Англия. В него някоя си Клер разказва за безумната си любов към италианец, който е изчезнал от живота си.
София е толкова пленена от разказа й, че отговаря на писмото с мисълта вече Възрастната Клер да дойде в Италия и да потърси безумната си любов въпреки годините и въпреки всичко.

Онг Бак 3 /Ong Bak 3

Жанр : Азиатски, Екшън
Режисьор : Тони Джаа, Пана Ритикрай
В ролите : Тони Джа, Сорапонг Чатрий, Саруниу Уонгкрачанг, Нирут Сиричания, Сантисък Промсири, Примората Дежудом, Патама Пантонг, Петчатай Уонгкамлао и други
Държава : Тайланд
Година : 2010
Времетраене : 95 минути

Резюме : Онг Банк 3 е продължението на Онк Банк 2. след като е заловен и пребиван Тян спасява местните жители от Кана Кон. След случилото му се той е намерил мир на душата си и знае как да я успокои с медитация, което ще му трябва, защото ще се бори в последната битка за него.

Черна смърт / Black Death

Жанр : Приключенски, Мистерия

В ролите : Шон Бийн , Карис ван Хоутен, Еди Редмейн, Дейвид Уорнър, Кимбърли Никсън, Джон Лънч, Анди Нюман, Джон Харис
Държава : Великобритания, Германия
Година : 2010
Времетраене : 97 мин.

Резюме : Мисията на младия монах Озмънд и рицаря Улрик е да намерят и пленят магьосник, който може да върне мъртвите обратно след като Англия е повалена от Черната смърт. След като открива магьосника, той попада на красива жена в която се влюбва – Лангива. Но тя има сатанинска кръв и Озмънд е в беда...

Центурион / Centurion

Жанр : Екшън, Приключенски, Драма
Режисьор : Нийл Маршъл
В ролите : Улрих Томсен, Аксел Каролин, Дейвид Морисей, Ноел Кларк, Майкъл Фасбиндер, Олга Куриленко, Доминик Уест и др.
Оценка в IMDB : 6.8/10 (881 гласа)
Държава : Великобритания
Година : 2010
Времетраене : 94 минути

Резюме : Действието проследява 117 г. когато силата на Римската империя се простира от Египет до Испания и войните на нови територии са безброй.
Куинтас (Майкъл Фасбендер „300”) е единственият оцелял след смъртоносното нападение на пиктите по границата с Империята. Той тръгва на север с великия Девети легион, оглавяван от генерал Вирилус (Доминик Уест „300”), за да воюват с безмислостните и диви племена пикти, като трябва да ги изтребят до крак заедно с техният водач Горлакон. Но нещата се объркват. Генерал Вирилус е пленен и Куинтас трябва да оцелява сам и заедно с малкото оцелели да спасят генерала си.

Гробищно свързване / Cemetery Junction

Жанр : Комедия, Драма
Режисьор : Рики Гервайс, Стивън Мерчант
В ролите : Том Хъджис, Рики Гервайс, Крисчън Кук, Джак Дулан, Фелисити Джоунс, Ралф Файнс, Емили Уотсън и др.
Държава : Великобритания
Година : 2010
Времетраене : 95 минути

Резюме : Действието на филма се развива в Англия през 70 – те години на 20 век. Трима приятели - Фреди, Брус и Снорк прекарват времето си бохемски – кръчми, момичета и сбивания. Брус и Снорк са доволни от живота си, докато Фред иска да промени работническата си класа и започва нова работа на търговски пътник. И така нещата се случва вижда се с ученическата си любов – Джули, което ще промени живота и на тримата приятели.

Кървави мечове / Blades of Blood

Жанр : Азиатски, Екшън, Исторически
Държава : Южна Корея
Година : 2010
Времетраене : 108 мин

Резюме : Династиите Чосун, Хуанг Юнг-хak и Лий Moнг-хak създават съюз през 16 век с цел мирно съжителство в по – добър свят. Лидера Ли иска да промени напълно света и да махне всичко покварено и лошо от него и така да стане крал. Неговият някогашен приятел известният сляп фехтовач Хуанг тръгва попетите му, докато не се изправят лице в лице и тогава нека най – добрият да победи.

Писател в сянка / The Ghost Writer

Жанр : Драма, Мистерия, Трилър
Режисьор : Роман Полански
В ролите : Хю Юън Макгрегър, Джон Бернтал, Пиърс Броснан, Ким Катрал, Тим Прийс, Джеймс Белуши, Оливия Уилямс, Тимоти Хътън, Ана Ботинг, Том Уилкинсън, Илай Уолах и др.
Държава : Великобритания, Германия, Франция
Година : 2010
Времетраене : 128 минути

Резюме : Писателят, който е в сянка в този филм се игра от Юън Макгрегър. Той е нает да завърши мемоарите на бившият вече министър председател на Великобритания - Адам Ланг, изигран от Пиърс Броснан. Но докато си върши работата той разкрива стари тайни на политик, което застрашава живота му.

Карлос Чакала / Carlos

Жанр : Криминален, Драма, Исторически
Режисьор : Оливие Асаяс
В ролите : Едгар Рамирес, Александър Шийр, Ахмад Каабур, Талал Ел-Джорди, Хуана Акоста и др.
Държава : Франция, Германия
Година : 2010
Времетраене : 300 минути

Резюме : „Карлос Чакала” е три сериен филм описващ живота на най – известния терорист в света - Илич Рамирез Санчес или т. нар. Карлос Чакала.
Повече от 20г. той пътува по света и прави доста поразии на всички западни служби за сигурност с атентатите, които води. Недосегаем, той е осъден задочно от Франция за убийството на агент информатор и двама френски агенти на френското разузнаване в Париж. ЦРУ, МОСАД, Френската ДСТ и СИС не могат да го заловят, въпреки големите награди за главата му.
Неговият най – голяма „изява” е когато през 1975 г. във Виена взема за заложници всички министри на петрола на страните - членки на ОПЕК, с настояването да направят изявление в подкрепа на Палестинската кауза, а австрийските радио и телевизия на всеки два часа да излъчват комюникета и емисии свързани с Палестинската кауза.
Заловен е чак през 1994 г. в Судан, по време на възстановяването му след операция. След тайно споразумение между суданските и френски власти той е упоен и откаран във Франция, където е осъден.

Операция Четири лапи / Furry Vengeance

Жанр : Комедия, Семеен
Режисьор : Роджър Къмбъл
В ролите : Уолъс Шоун, Джим Нортън, Тоби Хъс, Патрис О'Нийл, Брендън Фрейзър, Дик Ван Дайк, Брук Шийлдс, Рики Гарсия, Саманта Бий, Катлин Фицджералд, Мат Прокоп, Скайлър Самуелс, Кен Джонг, Анджела Кинси и др.
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 92 минути
Жанр : Комедия, Семеен

Резюме : Комедия, която разказва за това как алчни строителни предприемачи искат да убият един горски рай. Дан Сандърс (Брендън Фрейзър) се мести със семейството си от Чикаго в горите на Орегон, за да построи т. нар. "еко" градче. Дан си мисли, че най-големите му проблеми ще бъдат с жена му Тами (Брук Шийлдс), която обича големия град и сина му (Мат Прокоп), който има не харесва природата. Но нещата се оказват съвсем други. Животните се чувстват застрашени от Дан и тогава страховете му стават реалност. Животът му става пълен провал. Проектът му е застрашен, семейството му иска да го напусне ...

Перфектен мъж / The Perfect Man

Жанр : Комедия, Романтичен, Семеен
Режисьор : Марк Розман
В ролите : Хилари Дъф, Хедър Локлиър, Крис Нот, Майк О'Мейли, Бен Фелдман, Каролин Риа
Оценка в IMDB : 5.1/10 (7,154 гласували)
Държава : САЩ
Година : 2005
Времетраене : 100 минути

Резюме : Една комедия за майките, дъщерите и нещата, които се случват заради любовта. Една тийнейджърка (Хилари Дъф) има мисия да намери на майка си перфектния мъж, даже и ако трябва да го измисли. Тя измисля таен обожател на майка си, като се вдъхновява от симпатичен ресторантьор. Но планът й съвсем не върви по вода...

Разпоредителите / Repo Men

Жанр : Екшън, Фантастика, Трилър
Режисьор : Мигел Сапочник
В ролите : Джъд Лоу, Форест Уитъкър, Алис Брага, Лив Шрайбър, Карис ван Хоутен, Чандлър Кентърбъри, Джо Пинг, Лиза Лапира
Оценка в IMDB : 6.2/10 (4,127 гласували)
Държава : САЩ, Канада
Година : 2010
Времетраене : 119 минути

Резюме : През 2025 година, корпорация наречена „Съюзът” създава изтънчен и много скъп механически орган, който удължава живота на хората. Но, ако не си плащаш сметките на корпорацията на време агенти ти го вземат, без да се колебаят, че ще умреш. Реми (Джъд Лоу) работи за тази корпорация и когато претърпява инфаркт, и след като се събужда той разбира, че е натоварен с доживотен дълг. Не може да плаща дълга си и по петите му са агентите. И нещата се завъртат – от ловец става жертва. Той трябва да бяга, за да спаси живота си...

Не ме забравяй / Remember Me

Жанр : Драма, Романтичен
Режисьор : Алън Култер
В ролите : Робърт Патинсън, Емили де Равин, Пиърс Броснан, Руби Джеринс, Крис Купър, Лена Олин
IMDB рейтинг : 6.9/10 (11,354 гласа)
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 112 минути

Резюме : Тейлър (Робърт Патинсън) е буен младеж в обтегнати отношения с баща си (Пиърс Броснан) и доста лошо и песимистично настроен към света. Но това се променя когато се запознава с Али (Емили де Равин). През ума не му е и минавала мисълта за това какво е любов, но точно тя в лицето на Али успява да го промени. Но се разкриват тайни, които са лоши и застрашават отношенията им.

Дърти хлапета / Grown Ups

Жанр : Комедия
Режисьор : Денис Дуган
В ролите : Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Крис Рок, Дейвид Спейд, Роб Шнайдер
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 102 минути

Резюме : Пет най – добри приятели (Адам Сандлър, Крис Рок, Кевин Джеймс, Роб Шнайдър, Дейвид Спейд) се събират след години, за да почетат паметта на баскетболният си треньор, а и да си припомнят доброто старо време. Заедно с жените и децата си те прекарват един уикенд в къща до езерото, където са празнували победите си. Там те осъзнават, че годините изобщо не са ги променили... умствено.

Семейната ни сватба / Our Family Wedding

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Рик Фамуйва
В ролите : Форест Уитакър, Америка Ферера, Карлос Менса, Реджина Кинг, Ланс Гроз, Диана Мариа Рива, Лупе Онтиеверос, Чарлз Мърфи, Шънайн Сосамон, Тонита Кастро
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 Минути

Резюме : Лусия и Маркъс научават, че първо трябва да има доста семейни конфликти преди да се сродят фамилиите им. След като обявяват годежа си те осъзнават, че бащите им не си допадат и това може да предизвика грозни гледки на сватбата им. За тази една седмица, в която трябва да организират сватбата си те разбират смисъла на израза, че: „Че когато се жениш за някого се жениш за цялото му семейство”.

Доброто момче / The Good Guy

Жанр : Комедия, Романтичен
Режисьор : Джулио ДеПиетро
В ролите : Алексис Бледел, Андрю Макарти, Колин Егелсфийлд, Анна Члъмски, Браян Грийнбърг, Скот Портър, Кейт Наута, Аарон Йо, Трини Алварадо, Лука Калвани
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 Минути

Резюме : Томи Филдинг (Скот Портър) има всичко – красив е, има пари и доста обожателки. Той взима под крилото си нещастният си сътрудник Даниел (Брайън Грийнбърг). Но докато учи Даниел как се правят пари на Уол Стрийт и свалят жени, той може да загуби всичко...

Убийци / Killers

Жанр : Екшън, Комедия, Романтичен
Режисьор : Робърт Лукетич
В ролите : Аштън Къчър, Катрин Хейгъл, Том Селек, Катрин О'Хара, Катерин Уиник, Кевин Съсман, Лиса Ан Уолтър, Каси Уилсън, Роб Ригъл, Мартин Мул, Алекс Борстейн, Ъшър Реймънд
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 96 Минути

Резюме : Джен Корнфелд (Катрин Хейгъл) е съсипана от тежка раздяла с любимият си и не вярва вече в любовта. Не с охота се съгласява да отиде с родителите си до Френската ривиера. Там тя се запознава с мъжът мечта - Спенсър (Аштън Къчър). След три години тя е женена за него и имат чудесен живот. Но на рожденият ден на Спенсър започва престрелка – буквално. Нещата са следните – той просто е забравил да спомене, че е наемен убиец...

Последната спирка / The Last Station

Жанр : Драма
Режисьор : Майкъл Хофман
В ролите : Джеймс Макавой, Хелън Мирън, Кристофър Плъмър, Пол Джамати, Кери Кондън, Ан-Мари Дъф, Патрик Кенеди, Джон Сешънс, Томас Спенсър, Деивд Мастерсън
Държава : Германия, Русия, Англия
Година : 2009
Времетраене : 112 Минути

Резюме : Базиран на едноименния роман на Джей Парини, „The Last Station” този филм проследява последната година от живота на великия руски романист и философ, Лев Толстой изигран от Кристофър Плъмър. Жената и музата на Лев – графиня София, използва всичко всички за да го накара да смени завещанието си. Според което цялото имущество и творчество ще остане на руския народ, след смъртта му. Филм проследяващ битката на Лев с материалното и духовното през последната година от живота му.

Паралелен живот / Parallel Life

Жанр : Трилър, Мистерия, Азиатски
Режисьор : Гуон Хо-йонг
В ролите : Чи Джин-хи, Юн Се-о, Пак Бьон-ън, И Джонг-хьок и др.
Държава : Южка Корея
Година : 2010
Времетраене : 110 минути

Резюме : Ким Сок-хьон (Чи Джин-хи) е най – младия съдя във Върховния съд, заради броя на неговите присъди. Има щастливо семейство и изглежда животът му е повече от щастлив. Но не за дълго. Съпругата му е отвлечена, а той има дело в което трябва да издаде присъда на известен професор по математика , който убива съпругата си заради това, че тя е живеела паралелен живот с този на Курт Гьодел - австрийски математик, който издава "Теорема на Гьодел за непълнота". Обществото е в шок. Млада журналистка разследва делото и попадане интересни съвпадения спрямо живота на Ким и починал преди 30 години друг съдя на име Хан Санг Джон...

Аз, проклетникът / Despicable Me

Жанр : Анимация, Семеен
Режисьор : Пиер Кофин, Крис Рено
Оценка в IMDB : 7.8/10 5,478 votes
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 95 минути

Резюме : Гру винаги е бил злодей номер 2, защото злодей номер едно винаги е разобличавал деянията му. Той живее в предградията в тайнство с малки странни същества, които трябва да откраднат за него Хеопсовата Пирамида. Но той има и голям план как да открадне Луната и така да си извоюва заслуженото първо място. Но ужасните му намерения са осуетени от не кого да е от момичета...

Задгробен живот / After Life

Жанр : Драма, Мистерия, Трилър
Режисьор : Агньешка Войтовиц- Восло
В ролите : Кристина Ричи, Лиам Нийсън, Джъстин Лонг, Чандлър Кантърбъри, Джош Чарлз, Селия Уестън, Шулер Хенсли, Лорел Брайс, Марк Джерард, Ана Кучма, Малахи Макорт и др.
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 102 минути

Резюме : След страшна автомобилна катастрофа Ана (Кристина Ричи) или по точно нейният дух вижда как погребалният агент Елиът Дийкън (Лиам Нийсън) подготвя тялото й за погребението. Още по ужасена тя разбира, че е умряла и всъщност е дух, който може да бъде чут от Елиът. Той й обяснява, че има тази дарба и в момента се намира на прехода между живота и отвъдното. Тя трябва да приеме собствената си смърт, за да може да пресече този преход и да почива в мир душата й . но приятелят на Ана не мисли, че Елиът е това за което се представя и е на път на го разобличи, но дали ще късно за Ана...

Агент Солт / Salt

Жанр : Екшън, Трилър
Режисьор : Филип Нойс
В ролите : Анджелина Джоли, Лив Шрайбер, Чиуетел Еджиофор, Виктор Слезак, Марион МакКори, Кевин О'Донъл
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 100 минути

Резюме : Евелин Солт (Анджелина Джоли) е агент на ЦРУ, който е обвинен в руско шпионство. Тя е огорчена, обидена и е решила да използва всичките си умения, за да изчисти името си от това петно. Тя трябва да избегне залавянето й, да спаси съпруга си и да разкрие кой я е „натопил” и кой всъщност е руски шпионин.

Последната песен / The Last Song

Жанр : Драма, Романтичен
Режисьор : Жюли Ан Робинсън
В ролите : Майли Сайръс, Грег Киниър, Боби Колман, Лиъм Хемсуърт, Кели Престън, Ник Серси, Мелиса Ордуей
Държава : САЩ
Година : 2010
Времетраене : 107 минути

Резюме : Вероника Милър е едно осемнадесет годишно момиче, което е страшно талантливо и което е много ядосано на баща си заради раздялата с мака им. Тя пее и свири чудесно на пияно и е приета в един от най – елитните колежи по изкуства, но не иска да отиде, защото от както техните са разделени тя е престанал ада свири и да пее. За лятото тя отива при баща си заедно с по – малкият си брат. Всичко върви зле в взаимоотношенията им, докато не се влюбва и света отново става розов. Но нещата стават така, че тя отново е тъжна и пораства бързо заради болестта на баща си...

Популярни филми