Търсене

Калпазанка / Wild Child

Жанр : Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор : Ник Мур
В ролите : Ема Робъртс, Ейдън Куин, Наташа Ричардсън, Шелби Йънг, Лекси Ейсуърт и др.
Държава : САЩ / Великобритания / Франция
Година : 2008
Времетраене : 98 минути

Резюме : Когато 16-годишната принцеса от Малибу Попи (Ема Робъртс) изпочупва фасадата на дома си, за да посрещне „с почести” новата годеница на баща си, той решава да изпрати дъщеря си в девическо училище в Йорк, Англия, където младата ' принцеса ' ще разбере смисъла учението, приятелството и честността, които досега никога не са били част от нейния охолен живот.

Първите дни на Попи в новата обстановка не са розови. Тя не иска да се помири и признае авторитета на жестоката снобка и лидер Хариет (Джорджия Кинг) и спечелва враг в нейно лице. Според нея от тези приятелства няма смисъм, защото ти си мисли, че ще напусне това училище само следн няколко седмици.

Някой от съквартирантките й – Дрипи (Джуно Темпъл), Кики (Софи У) и Джоузи (Линдзи Крокър) – се отдръпват от нея, възмутени от нейното поведения. Но Кейт (Кимбърли Никсън) застава на нейна страна, след като Попи й признава, че преди години майка й е загинала в автомобилна катастрофа и все още страда. Тогава останалите момичета, решават да помогнат на наранената си съученичка да се върне у дома като направят всичко по силите си, за да я изключат.

Започва Операция Свобода.

Когато поредица дръзки, комични лудории не са последвани от очакваното наказание на директорката мисис Кингсли (Наташа Ричардсън), момичетата разбират, че ще трябва да вдигнат залога. Кейт предлага на Попи нова да свали сина да директорката - Фреди. Последното му гадже било изгонено от училището за нула време.

Хариет побеснява от разкрититето, че Попи има някакви намерения към Фреди, защото смята, че само тя заслужава да бъде с него. Тя започва безмилостна кампания срещу новодошлата, която смее да се мери с нея, като целта и е да остави Поли не само без Фреди, но и без приятелки.

Попи се впуска в ученическия живот и отдава енергията си да научи отбора по лакрос да играе... по американски. Тя постепенно разбира, че новите й приятелки са искрени и непресторени, за разлика от обкръжението й в предишното училище. Дали все пак Попи няма да открие щастието ?

Популярни филми